Hoe houd ik het water in mijn zwembad schoon?

Hoe houd ik het water in mijn zwembad schoon?

Beschikt u over een zwembad in de tuin? Dan is het belangrijk om dit zwembad en zwembadwater goed schoon te houden. U wilt natuurlijk ook gewoon in fris en schoon water zwemmen, zonder dat er viezigheid in zit, maar vooral geen bacteriën waar u ziek van kunt worden. Maar hoe doet u dit precies? Wij vertellen u er meer over!

Filter het zwembadwater

Om het water in uw zwembad schoon te houden moet u een paar stappen langslopen. Allereerst is het handig om een filterpomp aan te schaffen als u dat nog niet had. Dit is echt een vereiste bij het schoonhouden van uw zwembadwater. Vaak wordt dit ook wel meegeleverd wanneer u een zwembad aanschaft. Deze filterpomp filtert het water en zorgt ervoor dat het water rondgepompt wordt. Hierdoor blijft het in beweging en staat het niet stil. Doe dit ongeveer twee keer per dag.

Gebruik chloor voor uw water

Naast het filteren en rondpompen moet het water ook daadwerkelijk schoon worden. Dat wil zeggen dat de bacteriën er allemaal uit gehouden moeten worden. Dit kunt u doen door chloor toe te voegen aan het water, want dit houdt het water schoon, ondanks dat het niet altijd even lekker ruikt. Let er wel even op dat je de ph waarde van het water af en toe even checkt, want dit is wel belangrijk.

Waar staat uw zwembad?

Het is van tevoren ook belangrijk om een goede plek uit te kiezen voor uw nieuwe zwembad, want wanneer u dit plaatst onder de boom zal het water sneller vies worden. Kies daarom bewust een plek uit waar het zwembad komt te staan, zodat het water goed schoongehouden kan worden. De takjes en bladeren worden namelijk niet verwijderd door de filterpomp, omdat deze stukken veel groter zijn.

Meer weten over het reinigen?

Nu het zwembadwater weer gereinigd is, kunt u ook nog even de bodem en de zijkant van het zwembad zelf reinigen. Dit kunt u doen door middel van een speciale zwembadstofzuiger. Wilt u hier meer over weten of over het reinigen van het water? Neem dan gerust eens contact met ons op en wij helpen u graag verder.