Een zwembad laten aanleggen, wat zijn de opties?

Een zwembad laten aanleggen, wat zijn de opties?

Als u zit te denken aan het laten plaatsen van een zwembad is het belangrijk om te weten waar u uit kunt kiezen. Er zijn allerlei mogelijkheden zoals een zwemvijver, een polyester- of een bouwkundig zwembad. Alle opties hebben voors en tegens, welke u hieronder kunt nalezen.

Zwemvijver

Een zwemvijver is wat de naam al doet vermoeden: Een vijver waarin u kunt zwemmen tussen de planten en vissen. Het oogt heel natuurlijk maar heeft wel flink wat aandacht nodig. Omdat er geen chemicaliën aan te pas komen is het belangrijk dat het evenwicht in de zwemvijver gehandhaafd blijft. De planten zorgen in principe voor de balans. Maar vooral de zomerse, warme, dagen gecombineerd met intensief gebruik zorgen voor troebel water. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met een extra stuk ‘vijver’ voor het biologische proces. Hierin zwemt u niet, dit is voor de zuivering van het zwemwater van belang.

Natuurlijk buitenbad

Het alternatief voor een zwemvijver is het aanleggen van een natuurlijk buitenbad. Op het eerste gezicht ziet dat er net als een zwemvijver uit. Het grote verschil zit echter in het filtersysteem. Dit gebeurt op een natuurlijke manier met een chloorvrij systeem of met geringe zoutconcentratie en elektrolyse. U kunt in dit geval geen vissen en/of planten in uw zwembad houden. Het voordeel: Altijd kraakhelder water met de natuurlijke uitstraling van een zwemvijver zonder al te veel naar het onderhoud om te hoeven kijken.

Polyester en kunststof

Een veelgekozen zwembad is het Uv-bestendige polyester of kunststof (HDPE, High Density Poly Ethyleen) zwembad, dit zijn vaak prefab zwembaden in een aantal standaard vormen welke relatief snel geïnstalleerd kunnen worden omdat het uit één stuk wordt geleverd. Bij een polyester zwembad is het niet mogelijk om voor een vrijstaand bad te kiezen, de waterdruk wordt dan te hoog waardoor het kunststof kan scheuren. Polyester en kunststof baden kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst worden en zijn onderhoudsvriendelijk. Doordat het mogelijk is om met een modulair systeem losse elementen te kiezen kunt u het zwembad volledig naar uw eigen smaak samenstellen.

Plug & Play Pool

De unieke constructie die heel snel geïnstalleerd kan worden is het Plug & Play Pool. Dit bad van 2400*6000*1500mm heeft alle benodigdheden zoals pompen en filtersystemen ingebouwd en kan boven of in de grond geplaatst worden. Alle opties als bubbelbank, roldeck en jetstreams zijn mogelijk en het bad is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, blauw en zwart.

Bouwkundig

Amarque is specialist in het ontwerpen en aanleggen van bouwkundige zwembaden. Het voordeel van een bouwkundig zwembad is dat de mogelijkheden qua vorm en afmetingen eindeloos zijn, evenals de kleurstellingen. De afwerking biedt ook verschillende mogelijkheden als; foliebekleding, tegels, mozaïek, kunststof coating of RVS. De duurzame constructie is perfect voor locaties waar het grondwaterpeil hoog is en is voordeliger dan een polyester zwembad.

Zelf bouwen

Een zwembad laten bouwen door Amarque kan vanzelfsprekend maar misschien wilt u het wel liever zelf doen. Dat kan! Amarque kan u voorzien van goed advies, een maatschets en installatiepakketten zodat u uw eigen zwembad kunt bouwen.

Keuzes maken

De keuze voor een zwembad is geen makkelijke, zeker met de vele mogelijkheden die er zijn. Neem contact op met Amarque voor een vrijblijvend advies en antwoord op al uw vragen.