10x voordelen van een eigen zwembad

zwembad-jongen-onder-water

10x voordelen van een eigen zwembad

Met een binnen- of buitenzwembad heeft u alles wat uw hartje begeert. Zeker als u uw zwembad door Amarque laat bouwen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Van een kant-en-klaar kunststof zwembad tot bouwkundig zwembad met poolhouse en sauna: uw wensen zijn in veilige handen bij Amarque. Wij kunnen bijna alles realiseren en zorgen ervoor dat u geen stress heeft tijdens de aanleg. Het resultaat? Een leven lang plezier van uw zwembad!
 
Check daarom deze 10 voordelen van een eigen binnen- of buitenzwembad!

1. Een rondje zwemmen zit er altijd in

Of het nu regent, hagelt of stormt, een baantje trekken kan altijd! In onze vorige blog las u al hoe u zowel in de zomer als in de winter gebruik maakt van uw zwembad. Met een overkapping kunt u in de winter ook nog gebruik maken van uw buitenzwembad. Zo blijft u het hele jaar door gebruik maken van uw zwembad.

2. Druk druk druk! Zwemmen maakt productief

Herkent u dat? Heeft u het ook altijd druk? Dat is heerlijk, zo leven wij nu eenmaal. Mail checken, werken, meetings, de dag is zo weer om. Wanneer u echter een zwembad binnen of buiten heeft, is de drempel om uit uw werk in het bad te zwemmen vrij laag.In het water denkt u even aan niks en dat komt de productiviteit alleen maar ten goede! Kom maar op met die drukte!

3. Een plek voor goed gezelschap

Wanneer u een zwembad in uw tuin laat aanleggen, moet er ook plaats worden gemaakt voor een filterinstallatie. Deze kan worden geïnstalleerd in een garage of kelder maar een mooiere oplossing is een zogenaamde poolhouse. Hierin is niet alleen plek voor een filterinstallatie maar ook voor andere zaken voor een ultieme wellness beleving. Denk hierbij aan toilet- en douchegelegenheid, een sauna of een whirlpool. Een (buiten)keuken, bar, open haard of berging voor tuinmeubilair kunnen ook in een poolhouse gerealiseerd worden. U kiest dus helemaal zelf hoe u uw poolhouse aankleedt. Niet alleen maakt u zo optimaal gebruik van uw zwembadbeleving, u creëert ook een prachtige plek om u terug te trekken met vrienden en familie.

4. Fit & slank

Om u fit en energiek te voelen hoeft u niet per se drie keer per week naar de sportschool. Door simpelweg elke dag even te bewegen, zult u zich al snel fitter voelen. Met een zwembad in de tuin of binnen kunt u elke dag al een behoorlijk aantal calorieën verbranden. U merkt dat gedurende u meer gaat zwemmen, uw uithoudingsvermogen ook steeds meer verbeterd.

5. Het zien van uw zwembad tovert een glimlach op uw gezicht

Een zwembad volledig afgestemd op uw wensen en voorkeuren heeft een beetje het pavlov effect. Bij Amarque kunt u namelijk zelf een ontwerp aandragen, polyester of kunststof, wel of geen led-verlichting, de kleur en de grootte: alles is bespreekbaar. Als zulke mooie plannen en ideeën die u zelf heeft bedacht, worden gerealiseerd door een bedrijf waar kwaliteit en heldere communicatie voorop staat, dan is het kijken naar uw zwembad steeds weer een geluksmoment.

6. Buiten sneeuwt het maar binnen is het warm

Het is inmiddels al aardig koud buiten. En straks begint het ook nog te sneeuwen. Als u een eigen binnenzwembad of zwembad met overkapping heeft, heeft u alleen maar profijt van deze knusheid. Wanneer de sneeuwvlokjes buiten vallen, oefent u binnen de schoolslag. En na het zwemmen kruipt u lekker rozig onder een dekentje om met warme chocolademelk uw favoriete serie te kijken. Of wat dacht u van met een flesje bubbels in de jacuzzi terwijl het buiten koud is en de damp van het water af komt? Heerlijk genieten!

7. Bij Amarque is niets te gek

Wanneer u kiest voor een zwembad bij Amarque is geen mogelijkheid te gek. Doordat wij ons voortdurend ontwikkelen, zijn we volledig op de hoogte van alle trends op het gebied van zwembaden. Zowel binnen-als buitenbaden kunnen we opleveren in verschillende grootten, kleuren en materialen. Een whirlpool in een eye catchende uitvoering op uw balkon op de 40e verdieping? Ook daar draaien wij onze hand niet voor om.

8. Het onderhoud is vrij makkelijk

Wanneer u bij Amarque een zwembad laat bouwen, kunt u er voor kiezen om hier een onderhoudsabonnement bij af te sluiten. Wij doen het grote werk voor u zoals het opstarten en afsluiten van het bad in zowel het voor- als najaar. Hoeveel werk dit is verschilt per bad en type bad (bouwkundig of kunstof bijvoorbeeld).Tussendoor doet u zelf wat kleine onderhoudsklussen zoals het reinigen van het bassin met een schepnetje en de waterkwaliteit controleren. Uiteraard kunt u ook dit soort onderhoud uitbesteden, wij overleggen graag met u hoe we u het beste kunnen ontlasten hiermee.

9. Laag energieverbruik

Er zijn verschillende manieren waarmee u ervoor kunt zorgen dat u het energieverbruik van uw zwembad laag houdt. Zo kunt kunt u bijvoorbeeld isolatie aanbrengen in de wanden en de bodem van het bassin. Maar als u kiest voor een zwembadafdekking van solar lamellen kunt u buiten zelfs zonne-energie winnen. Door gebruik te maken van zonnecollectoren heeft u een maximaal rendement van de zon. Amarque is ook leverancier van het digitale zwembadbesturingssysteem IntelliPool, daarmee heeft u altijd en overal controle over o.a. filtertijden en pomptoerental, verwarming of warmtepomp, onderwaterverlichting en zoutelektrolyse of automatische dosering van chemicaliën. Met deze en nog meer mogelijkheden die Amarque aanbiedt, creëert u een zo optimaal mogelijke waterkwaliteit. Bovendien levert het u een aanzienlijke energiebesparing op.

10. Een zwembad geeft meerwaarde aan uw woning

Een zwembad in de tuin of binnen is een investering voor de rest van uw leven. Vooral omdat Amarque verder denkt dan alleen de installatie en het onderhoud van een zwembad. Amarque maakt namelijk indien gewenst ook het totaalontwerp en heeft oog voor details. Wat dacht u van een terras parallel aan uw zwembad of een poolhouse met een sauna? Een zwembad van Amarque straalt luxe, genot en levensplezier uit.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het aanleggen van een zwembad? Neem dan contact op met Amarque via het contactformulier en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Tags: