Prijzen

Kosten zwembad aanleggen

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat precies de kosten zijn voor een zwembad aanleggen. Omdat er erg veel uiteenlopende mogelijkheden zijn, waaronder in afmeting, materiaal en afwerking, kunnen we geen vaste prijs geven die op elk zwembad van toepassing is. De prijs van het bouwen van een zwembad varieert gemiddeld tussen € 40.000,- en de € 70.000,-. Dit is incl. BTW.

In het overzicht op deze pagina informeren we u over de verschillende prijzen van het aanleggen van een zwembad. Hierbij houden we rekening met afmeting, materiaalkeuze, bouwkosten en extra’s. Op die manier kunt u eenvoudig uitrekenen waar het totale kostenplaatje van een zwembad in uw tuin ongeveer op uitkomt.

Dit heeft invloed op een zwembad bouwen en de kosten

De mogelijkheden voor een zwembad zijn oneindig. Een groot en luxueus zwembad kost uiteraard meer dan een snel te plaatsen prefab-bad. Toch betekent een groter bad niet automatisch een dubbele kostenverhoging. Een zwembad dat twee keer zo groot is, is niet per definitie twee keer zo duur. De gewenste uitvoering en aanvullende opties en afwerking hebben uiteindelijk meer invloed op de totaalprijs. Om hier iets meer op in te gaan, nemen we hieronder alle kostenfactoren die invloed hebben op de prijs kort door.

   • Tuinaanpassingen

De aanleg van een zwembad vereist vaak aanpassingen in de tuin. Denk hierbij aan het verwijderen van bomen, struiken en bestaande bestrating. Ook kan het zijn dat de tuin geëgaliseerd moet worden om een stabiele ondergrond te creëren voor het zwembad. Deze tuinaanpassingen kunnen de totale kosten aanzienlijk beïnvloeden.

   • Voorbereiding en grondwerk

Het grondwerk is een van de eerste en belangrijkste stappen bij het aanleggen van een zwembad. Dit gaat om het uitgraven van de plek waar het zwembad geplaatst gaat worden, het afvoeren van grond en eventueel het plaatsen van een fundering. De kosten voor grondwerk kunnen verschillen, omdat we hierbij rekening moeten houden met de grondsoort en de bereikbaarheid van de tuin.

   • Basisconstructie van het zwembad

Met de basisconstructie van het zwembad bedoelen we de materialen en technieken die worden gebruikt om de zwembadkuip te bouwen. Hiervoor kun je kiezen voor een betonnen constructie of een prefab zwembad. De keuze voor de basisconstructie heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs.

   • Technische installaties

Voor een hygiënisch en goed werkend zwembad zijn diverse technische installaties nodig, zoals een filtersysteem, pompinstallatie en eventueel een verwarming. De kosten voor deze installaties kunnen variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de tijd die het kost om het systeem te installeren.

   • Zwembad overkapping

Een overkapping kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw zwembad, omdat het zorgt voor bescherming tegen vuil en weersinvloeden. Daarnaast kunt u langer genieten van uw zwembadseizoen. De kosten voor een overkapping zijn afhankelijk van het type en de afmetingen.

   • Zwembad afdekking

Doordat u het zwembad na gebruik kunt beschermen tegen bladeren en vuil. Dit scheelt u heel veel tijd, doordat u niet het gehele zwembad constant met een schepnet langs moet lopen. Ook weet u zeker dat er ‘s nachts geen dieren zoals ratten en vogels in het zwembad belanden.

   • Bestrating en tegels

De afwerking rondom het zwembad, zoals bestrating en tegels, draagt bij aan de uitstraling en het comfort van uw zwembad. U kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals: natuursteen, keramische tegels of composiet. De prijs hiervan is afhankelijk van uw keuze.

   • Verlichting

Verlichting in en rondom het zwembad zorgt niet alleen voor een sfeervolle ambiance, maar ook voor extra veiligheid. U kunt kiezen voor verschillende soorten verlichting. Ook hiervoor geldt dat de prijs hiervan afhankelijk is van uw voorkeur.

   • Extra’s

Er zijn verschillende extra opties die u kunt toevoegen aan uw zwembad, zoals een, een automatisch schoonmaaksysteem. Deze extra’s kunnen het gemak en het comfort van uw zwembad verbeteren, maar brengen ook extra kosten met zich mee.

Prijsindicatie

Om u een compleet en overzichtelijk idee te geven van de prijs van een zwembad, hebben we een prijsindicatie opgesteld waarin diverse factoren zijn meegenomen. Zo krijgt u inzicht in de uiteenlopende mogelijkheden voor de aanleg van een zwembad en de bijbehorende kosten.

Basisprijs zwembad vanaf*:

Breedte Lengte Diepte Prijs
3 m 6 m 1,55 m € 40.000,-
4 m 8 m 1,55 m € 46.000,-
5 m 10 m 1,55 m € 54.000,-

* Deze prijsindicatie van een zwembad bouwen is afhankelijk van de situatie op locatie. Bij het opstellen van deze basisprijzen zijn we uitgegaan van een zwem-klaar bad van gewapend beton – inclusief eenvoudige prefab-foliebekleding, tweevoudige RVS trap, natuurstenen randafwerking, filterinstallatie, verlichting, warmtepomp, doseerautomaat t.b.v. waterbehandeling en isolerend afdekzeil met Solar functie met verrijdbare oprolinrichting. Ook de kosten voor de bouw en installatie van het zwembad zijn bij de basisprijs inbegrepen. Prijs is incl. BTW. Omdat de bereikbaarheid van de bouwlocatie, de grondsoort en overige locatie-gebonden zaken behoorlijk uiteen kunnen lopen, zijn de kosten voor het grondwerk en eventuele rijplaten niet meegenomen in deze prijsindicatie.

Zwembad bouwen kosten

In het volgende overzicht vindt u een indicatie van de kosten voor het bouwen van een zwembad in uw tuin. Onderstaande prijslijst is gebaseerd op een zwembad van 4 x 8 meter, inclusief montagekosten en BTW. Punt 1 t/m 5 zijn noodzakelijke kosten, de overige punten zijn optioneel en zijn vooral bedoeld ter verfraaiing en verhoging van het comfort en gebruiksgemak van uw zwembad.

Basis Kosten Vanaf
Grondwerk € 6.500,-
Bouwkundig zwembad € 22.000,-
Filterinstallatie € 3.500,-
Binnenafwerking Vanaf
Foliebekleding € 3.800,-
Waterdicht beton € 2.500,-
Tegels of Mozaïek € 6.500,-
Zwembadtrap Vanaf
RVS inhangtrap € 800,-
Bouwkundige trap € 3.000,-
Zwembad afdekking Vanaf
Isolatiedeken (oprolsysteem) € 1.600,-
Automatische lamellenafdekking € 12.000,-
Winterafdekking €   1.300,-
Onderwaterverlichting Vanaf
LED-verlichting € 2.200,-
LED-verlichting RGB € 2.400,-
Overig Vanaf
Automatische waterbehandeling € 2.900,-

Kosten poolhouse

Een poolhouse wordt vaak aangeschaft om de technische elementen van een zwembad zoals de filter- en warmtepomp in te plaatsen. Deze staan vaak in een afgesloten ruimte. U kunt er echter ook voor kiezen om uw poolhouse uit te breiden met een mooie overkapping waar u heerlijk beschut kunt zitten. Ook voor een poolhouse geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De prijs van een poolhouse is volledig afhankelijk van het afwerkingsniveau, de afmeting en de aanvullende opties. Lees hier meer over de kosten.

Kosten sauna

Wanneer u graag een sauna wilt aanleggen, krijgt u ook te maken met uiteenlopende keuzemogelijkheden. Sauna’s zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. De totale kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het luxeniveau. Lees hier meer over de sauna’s.

Kosten whirlpool

Wilt u een whirlpool laten aanleggen? Dan heeft u eveneens keuze uit diverse mogelijkheden. Deze uiteenlopende mogelijkheden hebben uiteraard invloed op de prijs. U kan kiezen voor een eenvoudige whirlpool of voor de meest luxe uitvoering. Lees hier meer over de kosten.

Waarom kiezen voor Amarque?

Bij Amarque begrijpen we dat het aanleggen van een zwembad een grote investering is. Daarom bieden wij niet alleen hoogwaardige producten en diensten, maar ook deskundig advies en uitstekende klantenservice. Ons team van ervaren professionals begeleidt u van begin tot eind en zorgt ervoor dat uw zwembadproject soepel verloopt.

Contact en advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het aanleggen van een zwembad? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een persoonlijk advies op maat. Samen maken we van uw droomzwembad een realiteit.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen over de kosten van een zwembad laten aanleggen? Of bent u geïnteresseerd in een poolhouse, sauna of whirlpool? U kunt bij Amarque altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Laat ons weten waar u naar op zoek bent, dan stellen wij een persoonlijk voorstel voor u op.

Voor inspiratie voor uw zwembad aanleggen kunt u bovendien onze recent opgeleverde projecten bekijken. Hier vindt u zwembaden in uiteenlopende prijsklassen die stuk voor stuk zijn aangepast op de omgeving en de wensen van opdrachtgevers.

Welkom bij Amarque, uw vertrouwde partner in het realiseren van droomzwembaden. Bij Amarque staan wij klaar om uw wensen te vervullen en uw droom van een prachtig privézwembad werkelijkheid te maken. Wij bieden uitgebreide diensten aan, van advies en ontwerp tot de complete realisatie van uw zwembad. In deze uitgebreide gids zullen wij u alles vertellen over de kosten die komen kijken bij het aanleggen van een zwembad, zodat u goed voorbereid bent en de juiste beslissingen kunt nemen.

 

Neem contact met ons op