Prijzen

Kosten zwembad aanleggen

Vaak wordt ons de vraag gesteld wat precies de kosten zijn voor een zwembad aanleggen. Omdat er erg veel uiteenlopende mogelijkheden zijn – waaronder in afmeting, materiaal en afwerking – kunnen we geen vaste prijs geven die op elk zwembad van toepassing is. Wel kunnen we u richtlijnen geven waar u rekening mee kunt houden. Zo ligt de basisprijs van het bouwen van een zwembad tussen de € 24.500,-* en de € 34.500,-*.

In het overzicht op deze pagina informeren we u over de verschillende prijzen van het aanleggen van een zwembad. Hierbij houden we rekening met afmeting, materiaalkeuze, bouwkosten en extra’s. Op die manier kunt u eenvoudig uitrekenen waar het totale kostenplaatje van een zwembad in uw tuin ongeveer op uitkomt.

Kosten zwembad bouwen

De mogelijkheden voor een zwembad zijn oneindig. Een groot en luxueus zwembad kost uiteraard meer dan een snel te plaatsen prefab-bad. Toch betekent een groter bad niet automatisch een proportionele kostenverhoging. Een zwembad dat twee keer zo groot is, is niet per definitie twee keer zo duur. De gewenste uitvoering en aanvullende opties en afwerking hebben uiteindelijk meer invloed op de totaalprijs.

Prijsindicatie

Om u een compleet en overzichtelijk idee te geven van de prijs van een zwembad, hebben we een prijsindicatie opgesteld waarin diverse factoren zijn meegenomen. Zo krijgt u inzicht in de uiteenlopende mogelijkheden voor de aanleg van een zwembad en de bijbehorende kosten.

Basisprijs zwembad vanaf*:

Breedte Lengte Diepte Prijs
3 m 6 m 1,55 m € 24.500,-
4 m 8 m 1,55 m € 29.500,-
5 m 10 m 1,55 m € 34.500,-

* Deze prijsindicatie van een zwembad bouwen is afhankelijk van de situatie op locatie. Bij het opstellen van deze basisprijzen zijn we uitgegaan van een zwem-klaar bad van gewapend beton – inclusief eenvoudige prefab-foliebekleding, enkelvoudige RVS trap, natuurstenen randafwerking, instap-filterinstallatie en isolerend afdekzeil met verrijdbare oprolinrichting. Ook de kosten voor de bouw en installatie van het zwembad zijn bij de basisprijs inbegrepen. Omdat de bereikbaarheid van de bouwlocatie, de grondsoort en overige locatie-gebonden zaken behoorlijk uiteen kunnen lopen, zijn de kosten voor het grondwerk en eventuele rijplaten niet meegenomen in deze prijsindicatie.

Bouwkosten

In het volgende overzicht vindt u een indicatie van de kosten voor het bouwen van een zwembad in uw tuin. Onderstaande prijslijst is gebaseerd op een zeer luxe zwembad van 4 x 8 meter, inclusief montagekosten. Punt 1 t/m 5 zijn noodzakelijke kosten, de overige punten zijn optioneel en zijn vooral bedoeld ter verfraaiing en verhoging van het comfort en gebruiksgemak van uw zwembad.

Basis Kosten Vanaf Tot
Grondwerk € 1.000,- € 5.000,-
Bouwkundig zwembad € 10.000,- € 20.000,-
Filterinstallatie € 1.500,- € 6.000,-
Binnenafwerking Vanaf Tot
Foliebekleding € 2.000,- € 7.000,-
Coating € 1.000,- € 10.000,-
Tegels of Mozaïek € 5.000,- € 30.000,-
Zwembadtrap Vanaf Tot
RVS inhangtrap € 450,- € 1.000,-
Bouwkundige trap € 3.000,- € 8.000,-
Zwembad afdekking Vanaf Tot
Isolatiedeken (oprolsysteem) € 1.000,- € 3.000,-
Automatische lamellenafdekking € 6.500,- € 17.000,-
Vloeibaar afdekkingssysteem € 500,- € 1.000,-
Onderwaterverlichting Vanaf Tot
Halogeen verlichting € 1.000,- € 3.000,-
LED-verlichting € 2.000,- € 5.000,-
Overig Vanaf Tot
Automatische waterbehandeling € 500,- € 7.000,-

Kosten poolhouse

Een poolhouse wordt vaak aangeschaft om de technische elementen van een zwembad zoals de filter- en warmtepomp in te plaatsen. Deze staan vaak in een afgesloten ruimte. U kunt er echter ook voor kiezen om uw poolhouse uit te breiden met een mooie overkapping waar u heerlijk beschut kunt zitten. Ook voor een poolhouse geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Voor een eenvoudig poolhouse kunt u rekenen op een bedrag van € 2.000,-. Luxere uitvoeringen kunnen echter oplopen tot € 50.000,-. De prijs van een poolhouse is dus volledig afhankelijk van het afwerkingsniveau, de afmeting en de aanvullende opties.
Lees hier meer over de kosten.

Kosten sauna

Wanneer u graag een sauna wilt aanleggen krijgt u ook te maken met uiteenlopende keuzemogelijkheden. Sauna’s zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Doorgaans komen de kosten voor een sauna uit op € 2.000,- tot € 15.000,- waarbij de totale kosten voornamelijk afhankelijk zijn van het luxeniveau. Lees hier meer over de sauna’s.

Kosten whirlpool

Wilt u een whirlpool laten aanleggen? Dan heeft u eveneens keuze uit diverse mogelijkheden. Deze uiteenlopende mogelijkheden hebben uiteraard invloed op de prijs. Zo kan een eenvoudige whirlpool al gerealiseerd worden vanaf € 7.500,- en moet u rekenen op een bedrag van ongeveer € 20.000,- voor de meest luxe uitvoering. Lees hier meer over de kosten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wilt u meer informatie ontvangen over de kosten van een zwembad laten aanleggen? Of bent u geïnteresseerd in een poolhouse, sauna of whirlpool? U kunt bij Amarque altijd geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Laat ons weten waar u naar op zoek bent, dan stellen wij een persoonlijk voorstel voor u op.

Voor inspiratie voor uw zwembad aanleggen kunt u bovendien onze reeds gerealiseerde projecten bekijken. Hier vindt u zwembaden in uiteenlopende prijsklassen die stuk voor stuk zijn aangepast op de omgeving en de wensen van opdrachtgevers.

 

Neem contact met ons op