ZWEMBAD RENOVATIE

Zwembad renovatie

Is uw zwembad toe aan een renovatie? Na een aantal jaren kan een zwembad slijtage gaan vertonen; het lamellendek kan haperen, de verlichting doet het niet meer of de folie vertoont lekkage. Dan kunt u voor een nieuw zwembad kiezen, maar u kunt ook uw oude zwembad laten opknappen. Zwembadrenovatie is stukken goedkoper, omdat bij de aanleg van een nieuw zwembad manuren de grootste kostenpost is. Vaak zijn er voldoende redenen om een zwembad te renoveren. Amarque renoveert met plezier uw bestaande zwembad. Als u na jaren van zwemplezier uitgekeken bent op het uiterlijk van het zwembad, kan met een andere kleur folie of andere randafwerking het zwembad er weer als nieuw uit laten zien.

Bekijk enkele renovatie projecten

Levensduur van uw zwembad verlengen

Voor alle typen zwembaden geldt dat onderhoud aan het zwembad zelf en aan de technische installatie de levensduur verlengt. Daarnaast hangt de levensduur van een zwembad ook af van de gebruiker zelf. Zwembadrenovatie is vooral aan de orde als uw zwembad kampt met achterstallig onderhoud of niet meer up-to-date is. Wanneer uw zwembad achterstallig onderhoud heeft, kan dit namelijk gevaarlijke situaties opleveren. Denk bijvoorbeeld aan tegels die gebroken zijn, waardoor er scherpe randen ontstaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat u de folie van uw zwembad niet meer mooi vindt, ook dan kunt u gebruik maken van zwembadrenovatie.

Wij kunnen een bestaand zwembad renoveren door:

  • Verouderde leidingen te vervangen;
  • Het plaatsen van een nieuwe filterinstallatie;
  • Bestaande installaties te automatiseren of te vernieuwen;
  • Polyester zwembaden te voorzien van een nieuwe coating of een nieuwe laag folie;
  • In bouwkundige zwembaden een laag folie (inclusief isolatie) aan te brengen;
  • De randafwerking te vervangen.

Als u uw zwembad renoveert, heeft dat verschillende voordelen. Zo krijgt u gegarandeerd topkwaliteit, is uw zwembad weer als nieuw, bespaart u energie door verbeterde technieken en kunt u nieuwe accessoires toepassen in uw zwembad. Hierdoor kunt u uw oude zwembad weer als nieuw maken en kunt u meegaan met de laatste technische ontwikkelingen. Bij jarenlang intensief gebruik van het zwembad kan het gebreken gaan vertonen, bijvoorbeeld wanneer er lekkages ontstaan zijn of de technische installaties verouderd zijn. Met enige aanpassingen en verbeteringen is uw zwembad weer snel zwemklaar. Wij zorgen ervoor dat u weer jaren kunt genieten van uw zwembad.

Uw zwembad onderhouden

Er zijn verschillende werkzaamheden waardoor u uw zwembad het beste kunt onderhouden. Zo vraagt een buitenzwembad vanzelfsprekend meer onderhoud dan een binnenbad. Een goed zandfilter en een goede stofzuiger zijn de belangrijkste toebehorende van een zwembad. Verder kan het onderhoud aanzienlijk worden beperkt door een automatische waterbehandeling en een goede zwembadafdekking.

De mogelijkheden van Amarque

Als u vragen heeft over de renovatie van uw zwembad, dan kunt u contact opnemen met ons. Wij beantwoorden al uw vragen over zwembaden, poolhouses, sauna’s en wellness-mogelijkheden. Daarnaast kunt u het contactformulier invullen om een algemene afspraak te maken of om een offerte aan te vragen. Ook kunt u vrijblijvend een afspraak maken, wij staat u graag te woord!

 

Neem contact met ons op