Betonnen zwembad

Betonnen zwembad

Betonnen zwembaden zijn de perfecte keuze voor in veel tuinen. Een betonnen zwembad heeft een kuip die waterdicht is en muren die egaal zijn. Het grootste voordeel is dat het zwembad op maat gemaakt wordt. De isolatiemogelijkheden zijn goed en het zwembad kan verwarmd worden. Verder is een betonnen zwembad bestand tegen hogere temperaturen boven de 28⁰C. Zelfs wanneer u een overloop bad wil, is de betonnen variant ideaal. Er ontstaat dan een mooi spiegel effect. Hieronder wordt besproken hoe het plaatsen van een beton zwembad in werking gaat.

Voordelen betonnen zwembad

Het plaatsen van een betonnen zwembad is een populaire keuze. Dit komt vooral doordat de baden erg lang mee gaan. Daarnaast zijn ze veelzijdigheid en makkelijk aan te passen aan wensen. De baden kunnen worden aangepast aan elke gewenste vorm, grootte en diepte. Hierdoor zijn ook unieke ontwerpen mogelijk. Beton is een robuust materiaal dat bestand is tegen verschillende weersinvloeden, waardoor het zwembad lang meegaat. Bovendien kunnen betonnen zwembaden worden voorzien van extra functies zoals spa’s, watervallen en verlichting. Dit brengt een extra stukje luxe mee aan een op maat gemaakt betonnen zwembad. Het kan elke tuin vormen!

Ontwerpmogelijkheden

Als specialist in het bouwen van zwembaden, zijn er veel mogelijkheden wat betreft de afmetingen en de vorm van het bad. Wilt u een rechthoekig bad? Of gaat uw voorkeur toch uit naar een ovalen of rond bad? Laat u inspireren door ons online portfolio te bekijken. Ook de kleurstelling is belangrijk, hier is veel mogelijk. Wij kunnen u natuurlijk altijd helpen en adviseren. Samen stellen we graag een passend plan op.

Bouwproces

Wanneer we samen tot een passend plan zijn gekomen voor uw droomzwembad, begint de bouw. Bij de bouw van betonnen zwembaden worden er graafwerkzaamheden gehouden om de vorm te creëren. Vervolgens worden de bekisting en het wapeningsstaal geplaatst. Daarna wordt er beton gestort. Na de uitharding van het beton kunnen afwerkingen geplaatst worden. Denk daarbij aan het leggen van tegels, installatie van de apparatuur en toevoeging van randafwerkingen. Wanneer dat klaar is, kunt u uw zwembad gebruiken.

Afwerking

Een betonnen zwembad is in principe waterdicht. Extra afwerking is daardoor niet noodzakelijk. Toch wordt er nog wel vaak gekozen voor een enige vorm van afwerking, bijvoorbeeld met foliebekleding, tegels, mozaïek, kunststof coating of RVS. In ons aanbod vindt u deze folies, tegels en randafwerking terug. Als u hier meer over wilt weten dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

Onderhoudstips

Om de uitstraling van het zwembad goed te houden, is het onderhouden ervan erg belangrijk. Dit kan u doen door het water regelmatig te reinigen met een zwembadborstel en -stofzuiger. Zo verwijdert u vuil en algengroei. Controleer en onderhoud ook de filters en pompinstallatie regelmatig. Verder is het slim om regelmatig de waterchemie te testen en indien nodig chemicaliën toe te voegen om de pH-waarde en chloorniveaus in balans te houden. Lees in deze blog hoe je de waterbalans controleert.

Zwembad laten bouwen door Amarque

Amarque is dé specialist op het gebied van zwembad bouwen en legt uw zwembad volledig aan naar uw wens. Wilt u graag meer informatie ontvangen over het aanleggen van een betonnen zwembad? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0348-752255. Of stuur een mailtje naar info@amarque.nl.
Onze specialisten kunnen u hierbij adviseren. We starten met een kennismakingsgesprek en inventarisatie voor de mogelijkheden voor uw tuin of huis. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om uw zwembad volledig naar wens te plaatsen en af te werken.

 

Neem contact met ons op

 

Bekijk enkele bouwkundige baden