Bouwkundig zwembad

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad wordt vervaardigd uit gewapend beton. Amarque is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist in het ontwerpen en aanleggen van bouwkundige zwembaden. Daarbij zijn er onbeperkte mogelijkheden in vormgeving en afmetingen, zodat er aan iedere wens wel kan worden voldaan. Hieronder zijn enkele opties te zien.

Voordelen bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad staat bekend om zijn vele voordelen. Zoals we al hebben aangegeven is er bij dit zwembad alles mogelijk wat betreft de afmetingen en de vorm. Over het algemeen zien we dat er vaak gekozen wordt voor een zwembad in een rechthoekige vorm als inbouw zwembad, maar ook kan er een gekozen worden voor bijvoorbeeld een ronde of vierkante vorm. Ook betreft de kleurstelling is er heel veel mogelijk. Nog een voordeel is dat dit type zwembad bestaat uit een duurzame constructie. Ook zijn de isolatiemogelijkheden beter en komt er geen osmose vrij. Daarnaast is het zeer geschikt voor locaties met een hoog grondwaterpeil en is een bouwkundig zwembad bestand tegen temperaturen boven de 28⁰C. Tot slot is dit type bad ideaal voor overloopbaden.

Bekijk enkele bouwkundige baden

Afwerking van bouwkundig zwembad

Bouwkundige zwembaden zijn vaak gegoten uit gewapend beton. In principe zijn deze waterdicht, waardoor de afwerking in principe niet essentieel lijkt. Toch kiezen velen nog voor foliebekleding, tegels, mozaïek, kunststof coating of RVS-afwerking. Dit kan de uitstraling een stuk mooier maken. Amarque biedt al deze opties voor afwerking aan, waardoor iedereen een gepersonaliseerd zwembad kan creëren dat aan hun specifieke wensen voldoet. Met een groot aanbod aan afwerkingsmogelijkheden kunnen mensen bij ons hun zwembad transformeren tot een geweldige uitstraling.

Foliebekleding

We hebben een uitgebreid assortiment aan zwembadfolies beschikbaar in verschillende kwaliteiten, diktes, kleuren en dessins, geschikt voor een bouwkundig zwembad. De folies zijn in principe waterdicht en vorstbestendig. Daarbij kunt u kiezen uit diverse soorten folies: dunne zwembadfolie, dikker zwembadfolie en gewapend folie. Dunne zwembadfolie wordt ook wel een zwembad liner genoemd. Deze is vrij gemakkelijk aan te brengen, maar gaat over het algemeen minder lang mee. Dikker zwembadfolie gaat langer mee, maar dit moet in het bassin worden gelast, wat om specialistische kennis vraagt. Tot slot hebben we gewapend folie. Dit is nog sterker folie en er ontstaan minder snel plooien in de folie.

Tegels

Ook kunt u ervoor kiezen om tegels aan te schaffen als afwerking voor uw bouwkundig zwembad. Betegelde zwembaden zijn vooral geschikt wanneer een bad intensief gebruik wordt. Het nadeel is dat hierbij wel een grotere kans is op lekkage dan wanneer u kiest voor afwerking met folie. Een deskundig aangelegd en betegeld zwembad is vorstbestendig en 100% waterdicht. Toch is het verstandig om het bad vorstvrij te houden. Het is belangrijk om deze extra handeling in uw overweging voor een betegeld zwembad mee te nemen.

Randafwerking bassin

Ook kunt u een randafwerking bassin kiezen voor uw bouwkundig zwembad. Dit houdt in dat de bovenrand van het bassin kan worden afgewerkt met tegels van beton of natuursteen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hardhouten- of houtcomposietrand. Uiteraard kan de randafwerking doorgetrokken worden naar het zwembadterras.

Meer weten over een bouwkundig zwembad?

Wilt u meer informatie over een bouwkundig zwembad? Bijvoorbeeld over de kosten van een zwembad aanleggen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.

Zwembad laten bouwen door Amarque

Amarque is dé specialist op het gebied van zwembad bouwen en legt uw zwembad volledig aan naar uw wens. Wilt u graag meer informatie ontvangen over het aanleggen van een zwembad? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0348-752255. Of stuur een mailtje naar info@amarque.nl.
Onze specialisten kunnen u hierbij adviseren. We starten met een kennismakingsgesprek en inventariseren de mogelijkheden voor uw tuin of huis. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om uw zwembad volledig naar wens te plaatsen en af te werken.

Neem contact met ons op