Bouwkundig zwembad

Bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad wordt vervaardigd uit gewapend beton. Amarque is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist in het ontwerpen en aanleggen van bouwkundige zwembaden. Daarbij zijn er onbeperkte mogelijkheden in vormgeving en afmetingen, zodat er aan iedere wens wel kan worden voldaan.

Bekijk enkele bouwkundige baden

Voordelen bouwkundig zwembad

Een bouwkundig zwembad staat bekend om zijn vele voordelen. Zoals we al hebben aangegeven is er bij dit zwembad alles mogelijk wat betreft de afmetingen en de vorm. Over het algemeen zien we dat er vaak gekozen wordt voor een zwembad in een rechthoekige vorm als inbouw zwembad, maar ook kan er een gekozen worden voor bijvoorbeeld een ronde of vierkante vorm. Ook betreft de kleurstelling is er heel veel mogelijk. Nog een voordeel is dat dit type zwembad bestaat uit een duurzame constructie. Ook zijn de isolatiemogelijkheden beter en komt er geen osmose vrij. Daarnaast is het zeer geschikt voor locaties met een hoog grondwaterpeil en is een bouwkundig zwembad bestand tegen temperaturen boven de 28⁰C. Tot slot is dit type bad ideaal voor overloopbaden.

Afwerking bouwkundig zwembad

Doordat een bouwkundig zwembad vervaardigd wordt uit gewapend beton, is deze in principe waterdicht. Het is dan ook niet noodzakelijk om te kiezen voor afwerking. Toch zien we dat men meestal kiest voor enige vorm van afwerking door middel van foliebekleding, tegels, mozaïek, kunststof coating of RVS. Bij Amarque kunt u terecht voor al deze vormen van afwerkingen.

Foliebekleding

We hebben een uitgebreid assortiment aan zwembadfolies beschikbaar in verschillende kwaliteiten, diktes, kleuren en dessins, geschikt voor een bouwkundig zwembad. De folies zijn in principe waterdicht en vorstbestendig. Daarbij kunt u kiezen uit diverse soorten folies: dunne zwembadfolie, dikker zwembadfolie en gewapend folie. Dunne zwembadfolie wordt ook wel een zwembad liner genoemd. Deze is vrij gemakkelijk aan te brengen, maar gaat over het algemeen minder lang mee. Dikker zwembadfolie gaat langer mee, maar dit moet in het bassin worden gelast, wat om specialistische kennis vraagt. Tot slot hebben we gewapend folie. Dit is nog sterker folie en er ontstaan minder snel plooien in de folie.

Tegels

Ook kunt u ervoor kiezen om tegels aan te schaffen als afwerking voor uw bouwkundig zwembad. Betegelde zwembaden zijn vooral geschikt wanneer een bad intensief gebruik wordt. Het nadeel is dat hierbij wel een grotere kans is op lekkage dan wanneer u kiest voor afwerking met folie.. Een deskundig aangelegd en betegeld zwembad is vorstbestendig en 100% waterdicht. Toch is het verstandig om het bad vorstvrij te houden. Het is belangrijk om deze extra handeling in uw overweging voor een betegeld zwembad mee te nemen.

Randafwerking bassin

Ook kunt u een randafwerking bassin kiezen voor uw bouwkundig zwembad. Dit houdt in dat de bovenrand van het bassin kan worden afgewerkt met tegels van beton of natuursteen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een hardhouten- of houtcomposietrand. Uiteraard kan de randafwerking doorgetrokken worden naar het zwembadterras.

Meer informatie over een bouwkundig zwembad?

Wilt u meer informatie over een bouwkundig zwembad?  Bijvoorbeeld over de kosten van een zwembad aanleggen? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.

 

Neem contact met ons op