Een werkdag bij Amarque

Een werkdag bij Amarque

Afhankelijk van een bouwdag op een project of het verlenen of uitvoeren van service- of onderhoudswerkzaamheden verschilt de starttijd. Bij bouwprojecten beginnen we merendeels om 07.00 op projectlocatie. Bij service- of onderhoudswerkzaamheden starten we om 08.00 uur bij de eerste klant. 

 

Vandaag hebben we onderhoudswerkzaamheden in de planning staan en een storing. De winter staat weer voor de deur, dus alle zwembaden worden weer in winterslaap gebracht.  Voordat we op pad gaan zorgen we ervoor dat we alle benodigde materialen voor die dag in de bus hebben. We pakken nog even een lekker bakkie koffie en dan starten we de bus. Onderweg nemen we de eerste klant door, zodat we precies weten wat ons zo te doen staat. Verder ontwaken we nog even lekker met Sterren.nl door de luidspeakers. 

Zwembadinstallatie uitzetten

Aangekomen bij de eerste klant melden wij ons netjes en gaan aan het werk. Bij deze klant gaan we de volledige zwembadinstallatie uitzetten. De klant heeft namelijk gekozen voor passief overwinteren. Bij passief overwinteren heb je gedurende de winterperiode geen omkijken meer naar het zwembad. Aan het einde van de werkzaamheden plaatsen we het winterzeil over het zwembad, zodat er geen licht (algenvorming) en vuil meer in het zwembad kan komen.  We ruimen onze spullen op, zeggen de klant gedag en bedanken voor de koffie en gaan door naar de volgende afspraak.

Vertrouwen tussen klant en Amarque

De volgende klant is niet thuis, maar heeft de toegang tot de tuin en de techniekruimte voor ons opengelaten, zodat wij aan de slag kunnen. We gaan hier aan de slag met een storing aan het doseersysteem. Het doseersysteem zorgt ervoor dat de waterkwaliteit op orde blijft. Het is wel verstandig om twee keer per jaar onderhoud uit te laten voeren aan de zwembadinstallatie, zodat wij kunnen controleren of alles nog in orde is. Hier zat het probleem in de slangetjes van de injectieventielen. Deze hebben we vervangen en het doseersysteem werkt weer naar behoren. Bij het wegrijden heb ik de klant een belletje gegeven om uit te leggen waar het probleem zat en aangegeven dat we het opgelost hebben. Klant tevreden, wij blij.

Actief overwinteren

De volgende klant heeft gekozen voor actief overwinteren. Dit houdt in dat de zwembadinstallatie blijft doordraaien, maar op een lagere frequentie. Ja, ik moet zeggen dat ik het in sommige gevallen zeker begrijp dat je gedurende de winterperiode je zwembad wil blijven zien. Er is voor beide opties van overwinteren wat te zeggen. We stellen de pomp op een andere frequentie in, zetten de warmtepomp uit en voeren de verdere gebruikelijk controles uit. Zo, hier zijn we alweer klaar. 

 

Lunchtijd! Tijdens dit soort dagen zitten we veel in de bus om van klant naar klant te gaan en lunchen we vaak tijdens het rijden. Aangezien het vandaag vrijdag is en we ons dan als het uitkomt qua werkplanning weleens belonen op wat lekkers zoeken we een snackbar op in de buurt. Mmmm..lekker hoor!

Overwinteren en klaarmaken voor de zomer

Oke, de inwendige mens is verzorgd en wij zijn alweer op pad naar de volgende klant. Ook deze klant kiest voor actief overwinteren, maar wel met een winterzeil. Dit is een winterzeil wat over de lamellen geplaatst wordt. Het winterzeil zorgt ervoor dat er geen vuil in het zwembad komt. We merken op dat de chemicaliën voor het doseersysteem bijna op zijn en laten twee jerrycans achter bij de klant. Zo kunnen ze er weer even tegenaan. De klant bedankt ons weer en geeft aan kantoor te bellen om alvast een afspraak te maken voor het zomerklaar maken van het zwembad. Helemaal goed, het kan er maar vast in staan.

 

Op naar de laatste klant! Hier aangekomen merken we op dat de klant tijdens het zomerklaar maken van het zwembad en dus het opruimen van het winterzeil alle spanbandjes en trekveren van het zeil verwijderd heeft. Dit was makkelijker voor het opvouwen van het winterzeil. Oke…aan de slag. Zoals omschreven bij ons 1e bezoek van vandaag hebben we het zwembad netjes in de winterstand gezet. Het zeil ligt er weer strak gespannen overheen. Laat Koning Winter maar komen. Als tip nog wel meegegeven om de bandjes in het voorjaar bij het opruimen van het winterzeil lekker te laten zitten. Scheelt ook weer op de factuur. 

De dag zit er alweer op

Met Sterren.nl wederom door de speakers rijden we terug naar de zaak. Hier aangekomen zorgen we er gelijk voor dat de bus weer op orde gebracht wordt voor de volgende dag. Wat staat er morgen in de planning? Een bouwdag. We gaan de wanden van een bouwkundig zwembad storten op de reeds gestorte betonvloer. Overal en laarzen mee, morgen gaan we vies worden. Op naar morgen!