Geniet ook in de winter met een whirlpool of een zwemspa

Geniet ook in de winter met een whirlpool of een zwemspa

Een zwembad in eigen tuin is heerlijk, zeker tijdens de warme zomerdagen. Merendeels sluit men het zwembad eind september/begin oktober, dit hangt uiteraard af van de buitentemperatuur. Het verwarmen van zo’n grote hoeveelheid water kost dan veel meer energie en is hierdoor niet aantrekkelijk meer. Het zwembad wordt dan in de winterstand gebracht.

Whirlpool

Bij de aanschaf van een whirlpool kunt u het hele jaar genieten. Veelal denkt men in de zomer niet aan een whirlpool, aangezien we dan graag verkoeling zoeken. Toch is het wel degelijk prettig als de buitentemperatuur hoog is om in een whirlpool met een watertemperatuur van 37 graden te stappen. Mocht het extreem warm zijn kunt u er ook voor kiezen de whirlpool niet op te stoken en een temperatuur van 30 graden te behouden. Rond deze temperatuur kunt u goed afkoelen. Zodra u de whirlpool niet gebruikt is het verstandig om deze op temperatuur te houden, dit met behulp van een goede cover. 

In de winter is het heerlijk om de whirlpool op te stoken tot 39 of 40 graden. Veelal heeft men de neiging om het water flink op te stoken, maar voor ons lichaam is het niet goed om het water warmer te stoken dan 40 graden. 

Voordelen whirlpool

– Masserende waterstralen zorgen voor ontspanning
– Massage stimuleert de bloedsomloop
– Bij blessures is een warm bad met masserende stralen heel prettig
– Kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit

Nadelen whirlpool

– Hoge aanschafwaarde
– Door de vele jets is het lastiger om schoon te maken

Zwemspa

U kunt ook kiezen voor een zwemspa. U heeft dan de combinatie van een zwembad en een whirlpool in één. In een zwemspa zit een tegenstroomsysteem waar u tegenin kunt zwemmen en er zit een wellness zone in waarin u lekker kunt ontspannen.  Een zwemspa is de perfecte combinatie van inspanning en ontspanning in één. Sommige zwemspa’s hebben het spa gedeelte afgesloten van het zwemgedeelte, waardoor je de temperatuur in het spa gedeelte kan verhogen. Zo kunt u gedurende de winter hier ook van blijven genieten. Een zwemspa neemt naar verhouding met een zwembad minder ruimte in beslag, waardoor een zwemspa veelal geschikt is voor elke tuin. 

Voordelen zwemspa

– Neemt minder ruimte in beslag
– Combinatie van sporten en ontspannen
– Aantrekkelijke aanschafwaarde
– Snel geplaatst

Nadelen zwemspa

– Door de beperkte afmeting is het niet mogelijk om baantjes te trekken
– Niet geschikt om met veel mensen in aanwezig te zijn
– Merendeels gericht op de sportieve zwemmer
– Hogere energiekosten t.o.v. een zwembad

Wilt u meer informatie over een whirlpool of een zwemspa?

Heeft u interesse in een whirlpool of een zwemspa? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag een afspraak om met elkaar te bespreken welke optie bij u het beste past.