Hoe diep mag mijn eigen privé zwembad zijn?

Hoe diep mag mijn eigen privé zwembad zijn?

De dieptemaat van uw eigen privé zwembad kunt u zelf bepalen. Maar wat is nou de meest ideale dieptemaat?

Ideale dieptemaat voor eigen zwembad

De meest ideale dieptemaat voor uw zwembad is 1.50 meter. Zeker met kleine kinderen.
Zij kunnen hierin duiken en springen en volwassenen en oudere kinderen kunnen hierin staan en een balspel doen. Vaak denkt men hier niet over na bij de keuze voor een zwembad en lijkt een diep zwembad ideaal, maar in de praktijk blijkt dit heel anders. Een potje volleyballen wordt minder interessant in een bad met een dieptemaat van 2 meter.

Kosten

Qua energiekosten is een zwembad met een dieptemaat van 1.50 meter ideaal.
Hoe dieper uw zwembad wordt, hoe meer energiekosten u betaalt om het water op te warmen en ook warm te houden. De warmtepomp zal een hogere capaciteit moeten hebben.
Hoe groter uw zwembad wordt, hoe zwaarder de filterpomp moet zijn die zorgt voor de circulatie van het zwembadwater. Ook zal het zwembadwater meer chemicaliën nodig hebben.

 

Daarnaast heb je bij diepere zwembaden duurdere bouwconstructies nodig, waardoor de prijs flink hoger kan uitvallen.

 

Bij prefab zwembaden bepaalt de leverancier de standaard dieptematen i.v.m. transportmogelijkheden. De keuze voor een bad met een dieptemaat van 2 meter is hierin niet mogelijk i.v.m. transport, denk aan viaducten.

 

Conclusie

De conclusie is dat een privé zwembad met een dieptemaat van 1.50 meter de beste keuze is.
Zorgt voor veel plezier in het zwembad en een voordeligere investering.

 

Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat ontvangen ? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wij lichten u graag voor over alle mogelijkheden en geven u graag meer informatie, zodat u goed weet wat u kunt verwachten.

 

 

Neem contact met ons op