Hoe lang blijft zwembadwater schoon/goed?

Hoe lang blijft zwembadwater schoon/goed?

Gebruik van de juiste afdekking

Om vuil in uw zwembad zoveel mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om een goede afdekking aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat als het bad niet in gebruik is bladeren, insecten en ander vuil van buitenaf ook buiten uw zwembad blijft. Er zijn verschillende opties om uw bad af te dekken. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste afdekking.

 

Filtratie van zwembadwater

Voor het opvangen van insecten, bladeren, haren en huidschilfers is filtratie noodzakelijk. Een glas- of zandfilter in combinatie met de circulatiepomp zorgen hiervoor. Het water wordt door de skimmers aangezogen en door het filter gepompt. Hier blijven de insecten, bladeren, haren en huidschilfers achter.
Zwemwater blijft langer goed als het in beweging blijft. Wanneer zwemwater stilstaat is het een prettige omgeving voor algen, bacteriën en schimmels.
Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan is de circulatiepomp van groot belang. Deze zorgt ervoor dat het water rondgepompt wordt. 

 

Gebruik van een buitendouche

Douchen voordat we in het zwembad duiken is een aanrader. Wij dragen namelijk 1000 soorten bacteriën met ons mee en 40 soorten schimmels. Dit zijn er veel. Dat is niet erg, want deze hebben wij nodig, maar het zwembadwater niet. Bacteriën verdubbelen zich razendsnel in warme, vochtige ruimten. Het beste is dus uiteindelijk om de 1000 bacteriën en 40 soorten schimmels lekker van je af te spoelen voordat je het zwembad induikt. Dit behoudt de kwaliteit van het zwembadwater.

 

Desinfectie van zwembadwater

Desinfectie zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en algen worden verdreven en je zwembadwater er schoon en helder uitziet. U kunt dit handmatig uitvoeren d.m.v. het toevoegen van de benodigde chemicaliën en het gebruik van test strips.
U kunt dit ook laten automatiseren. Het doseersysteem voegt automatisch de benodigde chemicaliën toe en voert metingen uit. Hier zijn verschillende manieren in te vinden. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.