Verscheidende modellen zwembaden | Amarque Leisure Solutions

In principe is elk model mogelijk. Toch wordt er vaak gekozen voor een rechthoekig model. Met name omdat daarop een isolerend afdeksysteem geïnstalleerd kan worden. Een zwemvijver kan geheel naar eigen wens vormgegeven worden en past daardoor goed in een natuurlijkomgeving. De mogelijkheden zijn oneindig, het is maar net wat uw wensen en eisen zijn.
RECHTHOEKIGE ZWEMBADEN

De meeste bekende variant van een zwembad is een rechthoekig binnen- of buitenbad. Vooral in een strakke, gestileerde tuin komt een rechthoekig bad goed tot zijn recht. Maar ook in meer natuurlijke omgevingen is dit bad mooi te verwerken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor natuurlijke kleuren, zoals grijs of antraciet.

ZWEMVIJVERS

Zwemvijvers hebben vaak een vrije vorm en passen goed in een natuurlijk vormgegeven tuin. De vijvers worden uitgevoerd met zwarte foliebekleding. Afdekking is meestal niet mogelijk, waardoor het water kouder is dan in een regulier buitenzwembad. Bij de aanleg van een zwemvijver komt meer kijken dan bij de aanleg van een gewone vijver. De waterkwaliteit moet natuurlijk optimaal zijn. Dat neemt bij een zwemvijver wat meer tijd in beslag.

HET BASSIN

Het bassin kan van diverse materialen gemaakt worden. Het materiaal moet wel tegen de druk van het water, grote temperatuurverschillen, Uv-straling en eventueel chloor bestand zijn. Bassins zijn te verdelen in twee groepen:

  • prefab bassins, gemaakt van polyester, staal, hout, aluminium, piepschuim of polyethyleen 
  • bouwkundige zwembaden, bestaande uit beton en/of metselwerk 

ZWEMBADTRAP

Hoewel een RVS inhangtrap in principe voldoende is om het bad uit te klimmen, ontwerpen wij ook bouwkundige trappen. Deze trappen verhogen niet alleen het comfort, maar vormen ook een mooi geheel met de rest van het bad.

ZWEMBADATTRACTIES

Om optimaal te kunnen genieten van uw zwembad kunt u diverse zwembadattracties installeren. Denk hierbij aan jetstreams, een waterval of glijbaan.