Polyester zwembad

Polyester zwembad

Zit u eraan te denken om een polyester zwembad aan te schaffen? Dan kunt u terecht bij Amarque voor het bouwen, het kant-en-klaar leveren en installeren van een polyester zwembad. Onze leverancier is marktleider in de Benelux en heeft meer dan 35 jaar ervaring met het ontwikkelen en plaatsen van polyester zwembaden. De zwembaden die zij leveren zijn gemaakt van vinylester: een hoge kwaliteit polyestersoort.

Bekijk enkele polyester baden

Voordelen zwembad polyester

Al veel mensen hebben gekozen om een polyester zwembad te laten bouwen door Amarque. Niet zo gek, want u kunt uitgaan van diverse voordelen.

  • Zo is vinylester erg hygiënisch;
  • Het zwembad is zeer onderhoudsvriendelijk;
  • Ook is het UV-bestendig;
  • Er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijk materiaal;
  • U kunt uitgaan van een korte bouwtijd;
  • Wordt geleverd met ingebouwde inlooptrap met anti-slip laag;
  • Alle basins zijn voorzien van een sta-rand op 90 cm diepte voor extra veiligheid;
  • De zwembaden voelen prettig aan voor de huid van voeten en/of handen

Kenmerken polyester zwembad

Het is over het algemeen een voorgevormd zwembad met een polyester zwembad bak. Het materiaal is vrij licht en erg sterk. Het polyester zwembad wordt opgebouwd met verschillende lagen. Hierdoor is het inbouw zwembad polyester waterdicht en heeft een glad oppervlak. Een polyester zwembad is verkrijgbaar in meerdere afmetingen en vormen. De diepte standaard ligt vaak rond de 1,5 meter. Een inbouw zwembad polyester heeft vaak een voorgevormde trap. De meest voorkomende zwembadtrappen in een polyester zwembad zijn een Romaanse- of hoektrap. De afmetingen liggen doorgaans rond de 3 meter, 3,5 meter en de 4 meter in de breedte. De lengte ligt tussen de 6 tot 10 meter lang. Om een inbouw zwembad polyester compleet te maken kunt u het afwerken met stenen, tegels of andere soorten afwerking. Daarnaast kunt u het polyester zwembad helemaal afmaken door een zwembadafdekking of overkapping te plaatsen. Voor wat accessoires in en rondom het zwembad kunt u ook eens kijken naar dingen als verlichting.

Mogelijkheden

Als u kiest voor een polyester zwembad dan zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen de baden zowel buitenshuis als in binnenshuis geplaatst worden. Naar wens kunnen er diverse extra opties worden in een polyester zwembad bak gebouwd, worden zoals onderwaterverlichting of jetstreams. Tevens is er een ruime keuze in modellen, afmetingen, kleuren en trappen. De kleuren die het vaakst worden gekozen zijn wit, blauw en grijs. Denk er bij het kiezen van de kleur aan dat een polyester zwembad bak kan verkleuren. Kies dus voor een redelijk lichte kleur. Bij het uitkiezen van een vorm voor uw polyester zwembad moet u goed kijken naar de prijs. Een rechthoekig of rond zwembad is doorgaans veel goedkoper dan een lagune of kidney vorm. Door de hoge kwaliteit van de bassins is een betrouwbare en duurzame constructie gegarandeerd. Warmte-isolatie in de wanden en bodem zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Het bassin kan eventueel afgedekt worden met een roldeck (rolluik) voor extra isolatie. Voordat een inbouw zwembad polyester geplaatst kan worden moet eerst de grond voldoende worden uitgegraven. Onze medewerkers hebben hier veel ervaring mee en regelen dit voor u.

Polyester zwembad met modulair systeem

Het is ook mogelijk om een zwembad van polyester samen te stellen met een modulair systeem. Hiermee kunnen afwijkende maten en vormen gerealiseerd worden. De mogelijkheden zijn daardoor bijna onbeperkt. Met de verschillende bassin- en trapelementen kunt u geheel naar eigen smaak een polyester zwembad samenstellen. Ook een overloopgoot behoort tot de mogelijkheden.

Kosten polyester zwembad

We snappen het dat u eerst wilt weten wat de kosten zijn van een polyester bad voordat u ons de opdracht geeft om uw ontwerp te bouwen en te installeren. Het verschilt met hoeveel kosten u rekening moet houden. Dit komt doordat het bouwen van een polyester zwembad bak afhankelijk is van verschillende aspecten, zoals het materiaal of de grootte. Hierdoor kunnen we niet precies zeggen met welke kosten u rekening moet houden maar wij kunnen u wel een indicatie geven. Wilt u precies weten wat de prijs is van uw droomzwembad? Vraag dan gerust een offerte op maat aan. Wij zetten voor u op een rij wat de kosten zijn om door u gekozen zwembad aan te leggen.

Meer informatie over een polyester zwembad?

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden omtrent een polyester zwembad kopen. Heeft u nog vragen of wilt u advies op maat ontvangen over bijvoorbeeld een inbouw zwembad van polyester? Dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. Wij lichten u graag voor over alle mogelijkheden van een polyester zwembad en geven u graag meer informatie, zodat u goed weet wat u kunt verwachten.

Neem contact met ons op