Raymond over zijn passie voor het bouwen van zwembaden

Raymond over zijn passie voor het bouwen van zwembaden

Voordat ik jaren geleden Amarque overnam was het vak zwembadbouwer mij onbekend. Vanuit mijn technische achtergrond in combinatie met mijn sales ervaring was dit een stap die ik wel aandurfde. Niet wetende dat het realiseren van privé zwembaden uiteindelijk mijn passie zou worden.

 

Wat mooi is aan ons vak is dat wij een langgekoesterde droom van onze eindklant mogen gaan verwezenlijken. Zo’n droom ontstaat door zwemervaringen bij vrienden en/of familie of door de warme zomers die we tegenwoordig kennen en hierdoor de behoefte ontstaat aan verkoeling in eigen achtertuin.

 

Het idee voor een zwembad in eigen achtertuin blijft in het hoofd zitten en de gesprekken tijdens het avondeten gaan in ene heel voorzichtig over een zwembad in eigen tuin. Wensen worden geuit en uiteindelijk wordt de stap gezet om bij een zwembadbouwer te informeren naar mogelijkheden en uiteraard het kostenplaatje.

 

Tijdens het advies/verkoopgesprek bij ons aan tafel vragen wij naar de wensen van de klant en vullen verder aan met onze kennis en adviezen om zo een duidelijk beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Oprechtheid en eerlijkheid is hierin heel belangrijk.

Het praten over je eigen vakgebied en de klant te enthousiasmeren aan de hand van foto’s van gerealiseerde projecten, ook te zien dat de klant enthousiast wordt, is heel mooi!

 

Bij het realiseren van een zwembad in eigen tuin is de beschikbare ruimte belangrijk. Je hebt veelal voldoende ruimte, maar er zijn ook situaties waarbij je wat creatiever met de beschikbare ruimte en de wensen van de klant moet omgaan. Deze creativiteit maakt het maken van het ontwerp, samen met de klant, uitdagend en leuk.

IMG_3129-min

Tijdens de bouw van het zwembad is een klant enthousiast. Of zoals de Engelsen zeggen “excited!” Geregeld komen ze poolshoogte nemen en zien uiteindelijk hun eigen privé zwembad ontstaan. Hoe gaaf is dat!

 

Een zwembad in eigen achtertuin betekent een jarenlange relatie met de zwembadbouwer. In de zomer starten wij het zwembad op, klaar voor hopelijk een prachtig mooi zomerseizoen en in de winter brengen wij het zwembad in winterslaap, zodat er geen omkijken meer naar is. Ook is er altijd de kans dat er een storing optreedt aan de zwembadinstallatie. Dat heb je met techniek. Wij proberen dan binnen een zo kort mogelijke tijd op de stoep te staan om de storing te verhelpen. Het contact wat hierdoor met de klant blijft ervaar ik als prettig en draagt zeker bij aan het enthousiasme in mijn vak.

 

Dromen verwezenlijken, kennis en creativiteit tot uiting brengen, de omgang met klanten en uiteindelijk de tevreden, blije gezichten bij een oplevering, dat is waarom ik een passie heb voor het bouwen van zwembaden.

IMG_6834-min