Waar moet ik aan denken bij het aanleggen van een zwembad?

Bouwkundig zwembad van Amarque

Waar moet ik aan denken bij het aanleggen van een zwembad?

Wanneer u voor het eerst een zwembad aan gaat leggen, weet u misschien niet direct wat hier allemaal bij komt kijken en waar u aan moet denken. Daarom nemen we u in deze blog mee langs alle stappen die komen kijken bij het project en bespreken we belangrijke factoren. Zo kunt u zich voorbereiden en zal het aanleggen van het zwembad een stuk vlotter verlopen.

Stap 1: bedenk hoe het zwembad eruit moet komen te zien

Voordat u begint met de echte werkzaamheden, is het belangrijk dat u weet hoe het zwembad eruit moet komen te zien. U kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen op Pinterest. Hier staan vaak mooie voorbeelden van hoe een zwembad eruit ziet in de tuin. Stel uzelf in ieder geval de volgende vragen:

 

 • Wat voor soort zwembad moet het worden? Een sportief zwembad om banen in te zwemmen, een luxe infinity pool, of een gezellig familie zwembad?
 • Hoe groot moet het zwembad zijn?
 • Waar wilt u het zwembad plaatsen in uw tuin?
 • Welke extra functies wilt u, zoals een jacuzzi, waterval, of verlichting?

Stap 2: de locatie

De locatie van uw zwembad is belangrijk om verschillende redenen. Houd rekening met de volgende aspecten:

 

  • Zonnige plek

 

Een zwembad dat veel zon krijgt, blijft warmer en is aantrekkelijker om in te zwemmen. Bedenk waar in uw tuin de meeste zonuren zijn en of er bomen of gebouwen zijn die schaduw kunnen werpen.

 

  • Privacy

 

Het is wel prettig wanneer het zwembad niet vol in het zicht staat. U kunt eventueel meer privacy creeëren door grote planten, een schutting of een doek om het zwembad heen te plaatsen. Denk in ieder geval vooraf na over hoe en waar u dit kunt realiseren.

 

  • Grondsoort

 

De samenstelling van de grond in uw tuin is van invloed op de aanleg van het zwembad. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om in zandgrond te graven dan in kleigrond. Onze experts bij Amarque zullen grondonderzoek doen om de beste plek te bepalen.

Wet- en Regelgeving

Bij de aanleg van een zwembad komt ook wet- en regelgeving kijken. U moet bijvoorbeeld denken aan:

 

  • Bouwvergunning

 

In veel gemeenten is een bouwvergunning nodig voor de aanleg van een zwembad. Controleer bij uw lokale gemeente wat de regels zijn en zorg ervoor dat u aan alle vereisten voldoet. Wij bij Amarque kunnen u helpen bij deze stap door u te adviseren over de benodigde vergunningen en het aanvragen ervan.

 

  • Milieuregels

 

Er kunnen ook milieuregels zijn waaraan u moet voldoen, bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van chemische stoffen voor de waterbehandeling en het afvoeren van zwembadwater. Onze experts zullen ervoor zorgen dat uw zwembad op een verantwoorde manier wordt aangelegd en onderhouden.

Uw droom zwembad met Amarque

Bij Amarque is ons doel om uw droom van een privé zwembad werkelijkheid te laten worden. Wij begeleiden u bij elke stap van het proces, van het eerste advies tot de laatste afwerking en het onderhoud. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Neem dan contact met ons op. Wij kijken ernaar uit om samen met u uw droomzwembad te realiseren!

 

Neem contact met ons op