Waarom zwemmen zo goed voor u is?

Waarom zwemmen zo goed voor u is?

Zwemmen geeft een boost aan de gezondheid!

Zwemmen werkt ontspannend. Dat komt doordat het water je lichter doet voelen en het hart rust geeft. Het water in het zwembad draagt zo’n beetje 90% van je gewicht. Al na een kwartier in het water ontspannen je spieren. Ontspannend zwemmen vermindert stress en neerslachtigheid. Na het zwemmen heb je meer energie beschikbaar dan een paar uur eerder, toen je vermoeid thuiskwam van je werk. Dit is te danken aan de vrijgekomen endorfine. Deze stof in de hersenen zorgt voor een goed humeur en positieve ingesteldheid.

Zwemmen is een training voor het hele lijf

Zwemmen is een echte all-round sport. Je traint zowel bovenlichaam als onderlichaam en verstevigt tal van spieren. De sport maakt de rug soepel en versterkt de rugspieren. Wie regelmatig zwemt heeft dan ook minder last van rugklachten.
Ook je arm- en beenspieren worden sterker door de weerstand van het water. Je buik- en nekspieren varen er ook bij. Kortom, je traint haast elk spiertje in het lichaam en maakt tegelijk spiermassa aan. En wist je dat je met een uur baantjes zwemmen ongeveer 500 tot 750 calorieën verbrandt? Zwemmen is een sport waarbij de minste blessures voor komen.

Zwemmen is een sport voor iedereen

Mensen met gewrichtsproblemen of artritis kunnen maar beter niet hardlopen. Maar in het water zijn we allemaal gelijk: iedereen heeft baat bij zwemmen. Ook zwangere vrouwen en bejaarden kunnen nog steeds gaan zwemmen. Andere sporten zoals hardlopen of tennis zijn voor de meeste ouderen en zwangere vrouwen gewoon te belastend en niet meer vol te houden.

Zwemmen is goed voor hart en longen

Ook voor hart en longen is zwemmen goed. Zoals bij alle sporten vergroot je longinhoud. Zelfs als je maar één keer per week zwemt voel je je fitter.
Het hart pompt enorm veel bloed rond als jij van de ene naar de andere kant zwemt, wat zorgt voor een hele goede doorbloeding waardoor de belangrijkste spier in je hart een enorme boost krijgt. Dertig minuten zwemmen per dag zorgt ervoor dat het risico op hartziekten met zo’n 30% afneemt!

Zwemmen en Amarque

Wilt u een zwembad in uw tuin aan laten leggen om fit en gezond te blijven? Dan bent u bij Amarque aan het juiste adres. Wij kunnen volledig naar uw wensen een offerte uitbrengen en hierover met u op locatie in gesprek gaan. Is uw tuin niet ruim genoeg om een zwembad aan te laten leggen met een redelijke lengte om banen te kunnen zwemmen? Geen probleem, met een Swimstream installatie zwemt u tegen de stroming in en kunt u eindeloos doorzwemmen. Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over zwembaden.