Wat kost een zwembad per jaar?

Wat kost een zwembad per jaar?

Een zwembad in huis of in de tuin is prachtig en het is heerlijk om zelf te kunnen bepalen wanneer u zwemt. Maar voor u een zwembad koopt, moet het budget er wel zijn natuurlijk. Een zwembad kost niet alleen geld bij de aanschaf er van, maar moet ook onderhouden worden. En wat dacht u van het verbruik van een zwembad? Precies vertellen wat een zwembad per jaar kost kunnen we u niet zeggen, omdat dat per gebruiker verschilt. In dit blog vertellen we u wel waar u rekening mee kunt houden.

Verbruik van een zwembad

Een zwembad vraagt stroom. Een zwembad moet namelijk verwarmd worden en als een zwembad in gebruik is vanaf het voorjaar tot in het najaar, draait de warmtepomp zeker acht uur per dag. Per dag verbruikt een zwembad ongeveer 4 Kilowatt, wat neerkomt op €1,- per dag en dus een paar honderd euro in het jaar. Naast het verwarmen van een zwembad kost verlichting ook geld. Dit is uiteraard tegenwoordig wel lager met LED verlichting, hoeveel dit precies is hangt af van het aantal verlichting dat u heeft in uw zwembad en welke verlichting. Een zwembad moet uiteraard ook bijgevuld worden, anders wordt duiken een stuk minder leuk! U kunt het zwembad goed afdekken, dan gaat u verdamping zoveel mogelijk tegen. Het bijvullen van een zwembad gaat voor ongeveer een euro per kuub water.

Energiebesparing bij een zwembad

Op verschillende manieren kunt u het energieverbruik van uw zwembad verlagen. Isolatie in de wanden en de bodem van het bassin plaatsen is daar één van. Op een duurzame manier warmte winnen met zonne-energie via een zwembadafdekking met solar lamellen is ook een optie. Bij Amarque kunt u ook gebruik maken van zonnecollectoren, waarmee u een maximaal rendement van de zon. De collectoren- en watertemperatuur worden bepaald door een slim systeem, gestuurd door temperatuurvoelers. Zo blijft het water op temperatuur. U kunt er ook voor kiezen om een warmtepomp aan te schaffen. Warmtepompen zorgen voor gratis energie en leveren goede waterzuivering. En met een toerengeregelde circulatiepomp brengen warmtepompen ook een flinke besparing op.

Onderhoud van een zwembad

Een zwembad moet gereinigd worden. Onderhoud is noodzakelijk voor de opstart van het zwemseizoen in het voorjaar en na het zwemseizoen in het najaar. Tussentijds vraagt een zwembad ook om onderhoud. Denk aan het controleren van waterkwaliteit, het reinigen van pompen en het bassin reinigen met een schepnet of bodemzuiger. Chloor en Ph corrigerende middelen zijn noodzakelijk om een goede waterkwaliteit te behouden. Hoe groter het zwembad, hoe meer middelen er nodig zijn. U kunt bij Amarque een onderhoudsabonnement afnemen. Wij nemen de klus graag uit handen bij u. Mocht u het zelf willen doen, kan dat uiteraard. Een automatische zwembadstofzuiger of zwembadrobot zal u ook al een hoop tijd schelen.

Amarque is uw specialist in zwembaden

Amarque is uw specialist op het gebied van verschillende binnen- en buitenzwembaden, poolhouses, sauna’s en whirlpools en het onderhoud er van. Wij leveren totaaloplossingen inclusief tuinrenovatie naar wens. Wij staan garant voor kwaliteit en exclusieve ontwerpen. Met Amarque bent u in zes stappen naar uw droomzwembad. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen over zwembaden.