Wat kost een zwembad?

Wat kost een zwembad?

Wanneer u zich voor het eerst oriënteert op de aanleg van een eigen zwembad, wilt u natuurlijk graag weten met welke globale kosten u te maken krijgt. De kosten voor het aanleggen van een zwembad lopen uiteen. Dit heeft te maken met de keuze van het materiaal, de keuze van het model en ook met alle benodigde installaties en accessoires. Meer weten over de kosten? U leest het in dit blog.

Stap 1: Bepalen welk zwembad u wilt

Wij beginnen met het inventariseren van uw wensen:

 

 • Naar wat voor type zwembad gaat uw voorkeur uit? (polyester, bouwkundig bad, etc.)
 • Hoe wilt u het zwembad voornamelijk gaan gebruiken (als spa, fitness, baantjes trekken, etc)
 • Wat is het beschikbare budget?
 • Zijn er wensen met betrekking tot de stijl of afwerking van het zwembad?
 • Op wat voor manier wilt u het water gaan verwarmen?
 • Wilt u gebruik maken van een rolluik voor het afdekken van het zwembad?
 • Wat wordt de locatie van het zwembad?

Stap 2: Het ontwerp

Na de inventarisatie zal er altijd eerst een ontwerp worden gemaakt. Het ontwerp kunt u zien als een voorstel waarin rekening is gehouden met uw persoonlijke wensen en het beschikbare budget. Meestal wordt er een ontwerptekening gemaakt, zodat u een goed beeld krijgt van het zwembad en hoe de tuin er na aanleg uit zal zien. Indien u akkoord gaat met het ontwerp ontvangt u een definitieve offerte, zodat u precies weet wat het gaat kosten.

Stap 3: Organisatie en planning

Het aanleggen van een zwembad is beslist geen sinecure. De werken die verricht moeten worden vergen behoorlijk wat expertise en het is belangrijk dat alle werkzaamheden goed gecoördineerd worden. Dat is zeker bij een bouwkundig zwembad belangrijk, omdat hier experts uit verschillende vakgebieden moeten samenwerken. Zo zijn er specialisten nodig voor de graafwerken, het gieten van het beton, het opmetselen en afwerken van de muren en het leggen van alle leidingen. De aanleg van een zwembad begint dus bij een strakke organisatie en een heldere planning.

Stap 4: Zwembad aanleggen

Nadat alle werken gepland zijn kan men van start gaan met de aanleg van het zwembad. Bij een bouwkundig zwembad gaat dit over het algemeen in de volgende stappen:

 

 1. Uitgraven van de grond met machines.
 2. Storten van het beton voor de zwembadvloer.
 3. Opmetselen van de muren van het zwembad.
 4. Aanbrengen van folie op de wanden (of een ander soort bekleding).
 5. Plaatsen van de filterinstallatie.
 6. Afwerken van de randen van het zwembad met tegels.
 7. Overige werkzaamheden m.b.t. de afwerking en de technische installatie.

Wat is de prijs van een zwembad aanleggen?

Aangezien een zwembad aanleggen altijd maatwerk vereist, is het lastig om een indicatie te geven van de prijs van een zwembad. Indien het om een bouwkundig zwembad gaat van respectabele grootte dan moet je rekening houden met een kostprijs van 25.000 tot 30.000 euro. De kosten voor het aanleggen van een zwembad hangen samen met: het type zwembad, de grondwerken die verricht moeten worden, de wijze van verwarmen, het soort afwerking en de technische installatie.

U kunt op onze prijzenpagina een prijsindicatie vinden.

Wilt u direct een offerte op maat? Klik dan hier.