Welk zwembad past bij uw tuin?

Welk zwembad past bij uw tuin?

Bij Amarque kunt u terecht voor veel verschillende zwembaden. Welke past het beste bij uw tuin? U kunt met het kopen van een zwembad voor in uw tuin rekening houden met de ruimte, het materiaal en de vorm, maar ook het soort zwembad. Wij leggen in dit blog uit hoe u de beste keus maakt voor die ene zwembad voor in uw tuin.

Plan voor zwembad in uw tuin

Heeft u al een idee waar u de zwembad in uw tuin wil plaatsen? Bereken daar dan de ruimte die u heeft. Hierbij is het belangrijk om voldoende loopruimte te laten en eventueel ruimte om een lekkere loungestoel te kunnen plaatsen om te zonnen. De ruimte kan ook bepalend zijn voor de vorm van het zwembad. Heeft u ruimte voor een complete rechthoek of moet u ergens een ronding plaatsen? Gaat u voor een zwembad met natuurlijke vormen of niet? En wilt u een zwembad met chloor of wilt u nog verschillende opties toepassen? Amarque helpt u graag met het maken van een plan.

Modellen zwembaden

De meeste zwembaden zijn rechthoekig. Een rechthoekige zwembad is ook het makkelijkste aan te leggen. Bent u meer van de natuurlijke en ronde vormen in uw tuin? Dan hebben we ook genoeg modellen met rondingen. Een zwemvijver is voor u dan misschien ook een goede optie. Zwemvijvers hebben vaak vrije vormen en worden bekleed met zwarte foliebekleding. Zwemvijvers vragen echter wel om een complexere aanleg dan rechthoekige zwembaden. Ook kunt u een rechthoekige zwembad meer op laten gaan in uw tuin door voor natuurlijke kleuren te kiezen als grijs en antraciet.

Materiaal buitenzwembad

Bij Amarque hebben we buitenzwembaden van verschillende materialen. Maar voor welk materiaal zou u moeten kiezen?

Kunststof zwembaden

Kunststof zembaden worden door Amarque geleverd door HDPE plaatmateriaal. Dit staat voor High Density Poly Ethyleen. Dit zwembad wordt in één stuk geleverd. Kunststoffen zwembaden kunnen lang mee, zijn UV-bestendig, zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, vormen en maten, ze worden gemakkelijk geplaatst.

Polyester zwembaden

Polyester zwembaden zijn geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis. In deze zeembaden kunnen diverse opties worden ingebouwd als onderwaterverlichting en jetstreams. Warmte isolatie in wanden en bodem zorgen voor energiebesparing. De constructie van polyesterbaden zijn betrouwbaar, van hoge kwaliteit en duurzaam. Deze baden zijn zeer snel ingebouwd en worden kant en klaar geleverd. Houd rekening met een standaard sta-rand van 90 cm diep voor extra veiligheid.

Betonnen zwembaden

Bouwkundige zwembaden worden vervaardigd uit gewapend beton. Bij betonnen zwembaden zijn er onbeperkte mogelijkheden in vormgeving en afmetingen. Bouwkundige zwembaden zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. En niet onbelangrijk: deze zwembaden bestaan uit een duurzame constructie. De bouwkundige betonnen zwembaden zijn geschikt voor locaties met een hoog grondwaterpeil. En het zwembad kan tegen temperaturen richting de 30 graden Celsius.

Stel uw zwembaden samen

Heeft u al een idee hoe uw zwembad er uit moet zien en waar die precies komt in uw tuin? Stel uw zwembad dan samen met Amarque. U dient het model uit te kiezen en vervolgens kunt u trappen, aansluitingen en verschillende opties en attracties plaatsen. U kunt het ontwerp zelf maken, maar u kunt dit ook door ons laten doen. Amarque denkt graag met u mee. Inspiratie opdoen? Inspiratie vindt u op onze site onder portfolio.

Zwembaden in onderhoud

Alle zwembaden moeten onderhouden worden om te kunnen genieten van je buitenzwembad. Niet gek, want buiten zijn er verschillende weersomstandigheden die effect hebben op het water en groene aanslag en beestjes die in het zwembad terecht komen. Het buitenzwembad moet in het voorjaar opgestart worden en in het najaar afgesloten. Daartussenin moet het bassin gereinigd, gestofzuigd worden en ook de randtegels moeten gereinigd worden. Als u de omgeving van het zwembad zo schoon mogelijk houdt, neemt u zo min mogelijk vuil mee het water in. U kunt ook het onderhoud laten uitvoeren middels een onderhoudsabonnement bij Amarque.

Heeft u vragen over buitenzwembaden in uw tuin?

Heeft u al een idee welk zwembad in uw tuin past? Voor alle vragen kunt u terecht bij Amarque. Vul het contactformulier in via de site, bel of mail voor een afspraak en kom langs bij ons in Utrecht om uw wensen en vragen door te spreken. We staan u graag te woord!