Welke kennis/beroepen komen samen bij het bouwen van een zwembad?

Welke kennis/beroepen komen samen bij het bouwen van een zwembad?

Het bouwen van een zwembad is een bouwproces waarbij meerdere beroepsgroepen samenwerken om het project tot een goed einde te brengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste beroepen die betrokken zijn bij het bouwen van een zwembad.

Architect

Veelal wordt het ontwerp van het zwembad door onszelf en de klant bedacht, maar in sommige gevallen schakelt de klant een architect in voor het ontwerpen van het zwembad en het bepalen van de algehele indeling, vorm, grootte en esthetische aspecten van het zwembad.

Vergunningverlenende instanties

Een vergunning aanvragen voor een zwembad in de tuin is merendeels niet nodig. Wel als er een zwembadoverkapping geplaatst wordt of als de woning van de klant een monumentale status heeft. U kunt bij twijfel altijd een check doen op omgevingsloket.nl. Voor het aanvragen van een vergunning kunt u terecht bij uw Gemeente.

Grondwerker

De grondwerker is verantwoordelijk voor het uitgraven en afvoeren van de grond en het graven van de geulen voor het leidingwerk. Wij leveren de grondwerker een tekening aan waarop staat aangegeven hoe we het gat willen hebben. Na het graafwerk is het aan ons om de werkzaamheden van de grondwerker te controleren.

Betonwerker

Een kunststof HDPE zwembad wordt door ons altijd op een betonvloer geplaatst. De betonwerker stort deze betonnen vloer. Bij de keuze voor een bouwkundig zwembad stort hij in samenwerking met ons het betonnen bassin. Ook de betonwerker krijgt van ons een tekening aangeleverd met hierop aangegeven hoe de bak gestort dient te worden, maar wij zijn hier zelf altijd bij aanwezig en doen altijd de eindcontrole.

Loodgieter

In de techniekruimte vragen wij om een geschikt riool afvoerpunt t.b.v. de filterinstallatie. De loodgieter zorgt ervoor dat deze aanwezig is. Hierdoor kan het zwembadwater gespoeld worden en kan het spoelwater naar het riool afgevoerd worden.

Elektricien

Voor de zwembadinstallatie en de warmtepomp dienen twee aparte groepen aanwezig te zijn. De elektricien zorgt voor de aanleg van deze groepen, inclusief de bekabeling tot aan de techniekruimte en tot aan de warmtepomp.

Tegelzetters

Veelal kiest men voor een kunststof HDPE zwembad of een bouwkundig zwembad met als afwerking foliebekleding. Soms wordt er bij een bouwkundig zwembad gekozen voor een tegelafwerking. Indien de klant hiervoor kiest zal de tegelzetter de gekozen tegels op de wanden en bodem van zwembaden plaatsen en ervoor zorgen dat het tegelwerk waterdicht is.

Zwembadbouwer

Na alle eerder benoemde beroepen is ons beroep, de zwembadbouwer, van groot belang. Wij sturen alle andere partijen aan en geven exact aan hoe we de werkzaamheden willen zien. Na het uitvoeren van de werkzaamheden door derden voeren wij altijd controle uit.

Bij een kunststof HDPE zwembad vullen wij, nadat het bad geplaatst is en we het leidingwerk rondom het zwembad aangebracht hebben, het zwembad en het gat gelijktijdig aan om zo het naar binnen of naar buiten duwen van de wanden te voorkomen. Wij brengen het leidingwerk naar de installatieruimte en zorgen ervoor dat de volledige installatie (filterinstallatie, doseersysteem, lamellenafdekking, warmtepomp, zwemmachine) werkende is. Het zwembad werken wij verder af met de gekozen randtegel. Bij een bouwkundig zwembad brengen wij de foliebekleding aan en voeren verder dezelfde werkzaamheden uit als bij een kunststof HDPE zwembad. Na de realisatie van het zwembad verzorgen wij twee keer per jaar het onderhoud aan het zwembad en zijn wij tussendoor voor serviceklussen of storingen bereikbaar voor de klant.

De samenwerking en communicatie tussen alle partijen is van cruciaal belang om het zwembad van de kant succesvol te realiseren en ervoor te zorgen dat we een meer dan tevreden eindklant hebben. Neem contact op met Amarque voor het bouwen van een zwembad. Wij hebben alle expertises in huis!