Welke kleur kies ik voor mijn zwembad?

Welke kleur kies ik voor mijn zwembad?

Bij de keuze voor het laten realiseren van een zwembad in eigen tuin komen er een hoop vragen met betrekking tot de invulling van het zwembad kijken.Een hele belangrijke is de keuze van de kleur voor het zwembad.

Factoren

De keuze voor de kleur van uw zwembad hangt af van uw persoonlijke smaak, welke stijl u wilt creëren en in wat voor een omgeving het zwembad komt. Een match met de omgeving is voor een totaal plaatje zeker belangrijk.

Standaardkleuren

Er zijn 5 standaardkleuren waarin een zwembad verkrijgbaar is; wit, lichtgrijs, blauw, antraciet en zwart. (Binnen de foliezwembaden hebben we meerdere keuzes, dit heeft te maken met de keuze voor een luxere folie met een 3D effect. Deze kunnen wij uiteraard ook aan u laten zien, maar we gaan in onze blog verder in op de standaardkleuren.)

Strak en modern

Gaat uw voorkeur uit naar modern en strak, dan zou de keuze voor wit of lichtgrijs de juiste zijn. Het water krijgt hierdoor een mooie, zachte, lichtblauwe kleur. Het oogt hierdoor heel helder en fris. Wit geeft een beetje een tropische uitstraling. Cocktail erbij en het voelt alsof u op een tropisch eiland bent.

Natuurlijk

Gaat uw voorkeur uit naar een meer natuurlijke uitstraling, de uitstraling van een zwemvijver, dan zou de keuze vallen op antraciet of zwart. Het water krijgt dan een diepe donkere kleur blauw/grijs, waardoor het in een natuurlijke omgeving een rustig plaatje geeft. De look van een zwemvijver, maar met de techniek van een zwembad.

Traditioneel

Gaat uw wens uit naar een traditioneel zwembad met opvallen zwembadblauw water, dan zou de keuze gaan naar blauw. Van oorsprong de meest gekozen kleur, vandaag de dag veelal niet meer. Bij een blauw zwembad met opvallend zwembadblauw water heeft men wel vaak de gedachte “hier wil ik in!”.

In ons portfolio kunt u de verschillende kleuren zwembaden zien en de uitstraling beoordelen. Of de keuze gaat naar een kunststof HDPE-zwembad of een bouwkundig zwembad, dit maakt voor de uitstraling geen verschil.

Bent u in de oriënterende fase en wilt u graag advies met betrekking tot de kleurkeuze en/of de verdere invulling van het zwembad? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies en maken graag een vrijblijvende offerte voor u.