Zwembad aanleggen in kleine tuin

Zwembad aanleggen in kleine tuin

Veelal denkt men dat het laten aanleggen van een privé zwembad in eigen tuin alleen mogelijk is in een grote tuin. Dit was misschien vroeger wel waar dit het meest gebeurde, maar het is niet waar dat dit in een kleine tuin niet gerealiseerd kan worden. Ook als u een kleine tuin heeft kunt u bij Amarque terecht voor een zwembad.

 

Lees hier meer over de mogelijkheden voor een klein zwembad bij Amarque.

Maatvoering zwembad

Hoe groot het zwembad mag gaan worden bepaalt u uiteraard zelf. In een groot zwembad van 10 x 4 meter kunt u banen zwemmen, maar als u in een zwembad van 2,5 x 4,5 meter een tegenstroomapparaat laat plaatsen kunt u lekker tegen de stroming in zwemmen. Ook dan kunt u sportief bezig zijn in uw eigen zwembad.
De maatvoering heeft te maken met wat uw uiteindelijke doel is van het zwembad. Deze vragen kunt u zichzelf stellen:

 

  • Wilt u door het zwembad in beweging blijven?
  • Wilt u het zwembad vooral voor de kinderen?
  • Wilt u heerlijk ontspannen na een lange werkdag?

 

Voor elk doel is er een juiste maatvoering te bedenken, ook in een kleine tuin.

Afwerking klein zwembad

De afwerking van een klein zwembad is hetzelfde als van een groot zwembad, alleen wordt veelal alles kleiner. Capaciteit van de filterinstallatie en de warmtepomp hoeft niet zo groot te zijn, aangezien het minder water hoeft te filteren en te verwarmen. Een automatische lamellen afdekking is vaak een hoge kostenpost bij een groot zwembad. Bij een klein zwembad zal dit ook lager uitvallen.

Plunge Pool

De term Plunge Pool komt uit Australië. Dit zijn natuurbaden die ontstaan door slijtage in de bodem door het neerkletteren van watervallen. Wij noemen het ook wel een plonsbad. Dit zijn kleine, compacte prefab zwembaden. Een Plunge Pool kan je volledig inbouwen, deels inbouwen of volledig boven de grond plaatsen. Verdere afwerking/invulling is naar wens in te vullen.

 

Lees meer over een Plunge Pool.

Voordelen van een klein zwembad

Een klein zwembad heeft ook voordelen. Door de kleinere afmetingen heeft u lagere plaatsingskosten. Er gaat aanzienlijk minder water in dan in een groot zwembad. Doordat het watervolume kleiner is warmt het zwembadwater ook sneller op. Het verwarmen van het zwembadwater van een groot zwembad gebeurt veelal door een warmtepomp. Bij de hoeveelheid water bij een klein zwembad kunt u ook gaan nadenken over Solar matten die het zwembadwater verwarmen. Dit scheelt in de aanschafkosten van een warmtepomp en in de energiekosten. En aan een klein zwembad onderhoud uitvoeren is eenvoudiger dan aan een groot zwembad. U heeft hierdoor lagere onderhoudskosten.

Meer informatie over een klein zwembad in uw tuin

Heeft u ook niet zo’n grote tuin, maar wel de wens om een klein zwembad te laten aanleggen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen aan de hand van uw wensen met u samen bepalen welke zwembad het beste bij uw tuin past.