Zwembad isolatie

Zwembad isolatie

De aanleg van een binnen- of buitenzwembad is een behoorlijke investering. Ook na de aanschaf heeft u te maken met terugkerende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het onderhoud en het verbruik van het zwembad.

Een zwembad moet verwarmd worden. Hier bent u al snel een paar honderd euro per jaar aan kwijt. Gelukkig kunt u besparen op de energiekosten door zwembad isolatie. Door gebruik te maken van isolerende zwembadafdekking gaat u de verdamping deels tegen. Ook kunt u zwembad isolatie in de wanden en de bodem van het bassin plaatsen. Het team van Amarque adviseert u graag over de mogelijkheden van zwembad isolatie. Zo proberen we de verbruikskosten van uw zwembad zo laag mogelijk te houden.

Isolatieplaten onder zwembad

Bij Amarque maken we alleen gebruik van de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat uw zwembad goed geïsoleerd is. Het soort zwembad isolatie hangt ook af van het soort zwembad, een inbouw- of opbouwzwembad. De bodem van een zwembad isoleren we met isolatieplaten onder het zwembad. Uiteraard gebruiken wij hiervoor isolatiemateriaal dat goed tegen vocht kan.

Ook is het belangrijk om de wanden van het zwembad goed te isoleren. Bij een bouwkundig zwembad voorzien we de binnenzijde van de gemetselde wanden van speciale isolatieplaten. Bij andere soorten zwembaden worden isolatieplaten aan de buitenzijde geplaatst. Een zwembad hoeft hier niet per se rechthoekig voor te zijn. Ook zwembaden met een ronde of ovale vorm kunnen geïsoleerd worden.

Isolerende zwembadafdekking

Naast de isolatie onder het zwembad en van de wanden van het zwembad is het ook aan te raden om te investeren in een goede isolerende zwembadafdekking. Warmte verdampt, waardoor je aan de oppervlakte van het zwembad veel warmte verliest. Een sluitende dekking kan dit voorkomen. Lamellenafdekking, Ecodeck afdekking en noppenfolie zijn populaire vormen van isolerende zwembadafdekking. Weet u niet wat voor soort afdekking u nodig heeft of welke vorm het meest geschikt is voor uw zwembad? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Isolatie zwembad door Amarque

Wilt u een zwembad laten bouwen en wilt u er zeker van zijn dat de zwembad isolatie goed gedaan wordt? Laat uw zwembad dan bouwen door het team van Amarque. Wij zijn de specialist op het gebied van bouwkundige, kunststof- en privézwembaden. Door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis weten wij precies welke vorm van zwembad isolatie het meest geschikt is voor uw zwembad. Door nu te investeren in goede zwembad isolatie kunt u jarenlang profiteren van lagere verbruikskosten.

Bent u al in het bezit van een zwembad en wilt u het energieverbruik van uw zwembad verminderen? Ook dan kunt u bij Amarque terecht. Wij vertellen u graag over de verschillende manieren van zwembad isolatie en maken samen met u een plan van aanpak. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Bel ons op, stuur een e-mail of vul het contactformulier op onze website in.

 

Neem contact met ons op