Zwembad verlichting

Zwembadverlichting

Bent u op zoek naar zwembadverlichting om uw zwembad af te maken én voor de veiligheid? Bij Amarque bent u aan het juiste adres voor een compleet ontwerp en een totale realisatie van uw zwembad en dus ook zwembadverlichting. Welke soort zwembadlampen zijn er en welke past het beste bij uw zwembad?

Welke zwembadverlichting?

Wilt u verlichting voor in het zwembad, voor om het zwembad, voor sfeer of voor de veiligheid? Er zijn verschillende soorten verlichting. Vaak gaan we voor LED, omdat dat een duurzame soort verlichting is en ook milieubewuster dan halogeen en bovendien vriendelijker voor uw portemonnee.

Inbouwzwembadverlichting

Voor een zwembad bestaat er verlichting die verwerkt is in de grond, zijwanden of in de badrand. De meeste inbouwzwembadverlichting wordt gemonteerd in de muur van het zwembad, in de zijwanden dus. Met inbouwzwembadverlichting moet u van tevoren al bedenken waar u verlichting wilt hebben, zodat er met het realiseren van het zwembad al rekening mee gehouden kan worden. Hierover kan met één van onze ontwerpers gespard worden. De lampen die in de muur bevestigd worden, worden compleet geleverd met inbouwdeel en onze monteurs zullen voor u de lampen installeren! Voor inbouwzwembadverlichting, is het handig om te weten van het bestaan van:

  • Vervangingslampen. Is er een inbouwzwembadverlichting stuk gegaan? Gelukkig hoeft u niet de hele behuizing er uit te halen, inclusief lamp en daarvoor een nieuwe te bestellen, daarvoor zijn namelijk vervangingslampen in het leven geroepen. U hoeft alleen deze lamp te vervangen en binnen no-time werkt alles weer naar behoren! Dat scheelt u in de portemonnee en ook veel werk.
  • Een transformator. De transformator zet 230 Volt om in 12 Volt, wat zorgt voor een veiligere omgeving in het zwembad. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van hoeveel Watt de lampen verbruiken en hoeveel lampen u op de transformator aansluit.

Drijvende zwembadverlichting

Voor inbouwzwembaden, half ingebouwde zwembaden en voor opzetbare zwembaden is er drijvende zwembadverlichting. Dat is ten eerste heel sfeervol en ten tweede ook heel veilig. Het is sfeervol omdat verschillende vormen verlichting op het water dobberen en het is veilig omdat men kan zien dat er water in zit. Vooral oppassen met kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen! De drijvende zwembadverlichting werkt op batterij in een waterbestendige behuizing, u heeft niets te maken met stroom.

Zwembadverlichting voor om het zwembad

Zwembadverlichting op het terras langs het zwembad of in de badrand gemonteerd zorgt eveneens voor een prachtige sfeer én veiligheid. Deze lampen hoeven niet tegen chloor et cetera te kunnen, maar wel tegen regenwater. Hierin zijn zowel LED als Halogeen beschikbaar. Laat een ontwerp maken door één van onze tekenaars en laat u adviseren over wat passend is bij u in de tuin.

Zwembadverlichting ontwerp laten maken door Amarque

Verlichting is niet alleen mooi, het brengt ook een stuk veiligheid in uw tuin. U ziet in het donker gewoon goed waar het zwembad in de tuin ligt. Daarnaast heeft het ook een superluxe uitstraling als u verlichting in het zwembad heeft. Verlichting kan in de wanden van de zwembaden geïnstalleerd worden, maar ook rondom het zwembad in de tegels, of kiest u voor de optie drijvende verlichting, puur voor de sfeer? Er zijn diverse mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een mooi ontwerp!

Neem contact met ons op