Zwembad informatie

Amarque is de specialist op het gebied van het bouwen van bouwkundige, kunststof en polyester privé zwembaden. We leveren zowel binnen- als buitenzwembaden tegen een marktconforme prijs. Daarbij zijn er eindeloos veel mogelijkheden wat betreft de vormgeving en de afmetingen. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en het leveren van op maat gemaakte zwembaden, waardoor we weten hoe we moeten inspelen op uw wensen.

Amarque is in de loop der jaren uitgegroeid tot specialist in het ontwerpen en aanleggen van bouwkundige zwembaden. We zetten graag een aantal voordelen van een bouwkundig zwembad voor u op een rij:

VOORDELEN

 • Onbeperkte mogelijkheden in vormgeving en afmetingen 
 • Allerlei kleurstellingen mogelijk 
 • Voordeliger dan polyester zwembaden 
 • Duurzame constructie 
 • Betere isolatiemogelijkheden 
 • Bestand tegen temperaturen boven 28ºC 
 • Geen osmose 
 • Geschikt voor locaties met een hoog grondwaterpeil 
 • Ideaal voor overloopbaden 

Afwerking bouwkundig zwembad

Doordat een bouwkundig zwembad vervaardigd wordt uit gewapend beton, is deze in principe waterdicht. Afwerking is dan ook niet noodzakelijk. Toch kiest men meestal voor enige vorm van afwerking door middel van: foliebekleding; tegels; mozaïek; kunststof coating of RVS

Foliebekleding

Er is een uitgebreid assortiment aan zwembadfolies beschikbaar in verschillende kwaliteiten, diktes, kleuren en dessins. De folies zijn in principe waterdicht en vorstbestendig. Dunne zwembadfolie wordt ook wel een zwembad liner genoemd. Deze is vrij gemakkelijk aan te brengen, maar gaat minder lang mee. Het is wel bij uitstek de oplossing wanneer u zelf het zwembad wilt aanleggen. Dikker zwembadfolie gaat langer mee, maar dit moet in het bassin worden gelast. Dat vraagt om specialistische kennis en is daarom minder geschikt om zelf aan te brengen. Gewapend folie behoort ook tot de mogelijkheden, dit is nog sterker en er ontstaan minder snel plooien in de folie.

Tegels

Betegelde zwembaden zijn vooral geschikt wanneer een bad intensief gebruik wordt. Er is hierbij echter een grotere kans op lekkage, dan bij afwerking met een folie. Vooral rondom de leidingdoorvoeren en inbouwdelen. Maar dat wil niet zeggen dat een betegeld bassin niet tot de mogelijkheden behoort. Een deskundig aangelegd en betegeld zwembad is vorstbestendig en 100% waterdicht. Toch is het verstandig om het bad vorstvrij te houden. Het is belangrijk om deze extra handeling in uw overweging voor een betegeld zwembad mee te nemen.

Randafwerking bassin

De bovenrand van het bassin kan worden afgewerkt met tegels van beton of natuursteen. Ook een hardhouten- of houtcomposietrand is een optie. Uiteraard kan de randafwerking doorgetrokken worden naar het zwembadterras.

BEKIJK ENKELE BOUWKUNDIGE BADEN

Amarque levert kunststof zwembaden van HDPE plaatmateriaal (High Density Poly Ethyleen). Evenals een polyester zwembad wordt een kunststof zwembad compleet en in één stuk geleverd. Hierdoor zijn dit type zwembad snel te plaatsen en kunnen we in een zeer korte tijd uw project realiseren. Uw HPDE zwembad word door onze specialisten op maat gemaakt in onze bedrijfshal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste technieken op het gebied van kunststoflassen. Een HPDE zwembad heeft voor u de volgende voordelen:

VOORDELEN

 • Kunststof heeft een zeer lange levensduur  
 • 15 Jaar garantie op het materiaal  
 • Uv-bestendig 
 • Nagenoeg alle vormen en maten fabriceerbaar  
 • Materiaaldikte 10mm (zeer taai en sterk)  
 • Alle aansluitingen kunnen er ingelast worden op iedere gewenste positie denk aan de skimmers, inspuiters, bodemzuiger en zelfs een overloopgoot is mogelijk.  
 • Korte doorlooptijd van het totale project (gat graven, betonvloer storten, zwembad plaatsen op de betonvloer met hijskraan, filterinstallatie plaatsten, het bad vullen) 
 • De zwembaden kunnen in de kleuren grijs, wit, blauw en zwart uitgevoerd worden  
 • Mogelijkheid tot aanbrengen van verschillende soorten trap, verlichting, enz. 
 • Zwembaden worden verstevigd aan de buitenzijde met staalverzinkte buizen  

Er zijn vele mogelijkheden voor een zwembad uitgevoerd in kunststof. Maak uw eigen ontwerp en neem vrijblijvend contact met ons op.

BEKIJK ENKELE KUNSTSTOF BADEN

PLUG & PLAY POOL

Nieuw in ons assortiment een “kant en klaar” zwembad. Een unieke constructie in “no-time” geïnstalleerd. Het zwembad is voorzien van een ingebouwd pomphuis voorzien van alle benodigdheden. Gefabriceerd van duurzaam kunststof materiaal HDPE, met goede isolerende eigenschappen. Het materiaal is UV-bestendig en osmose is uitgesloten. Het is mogelijk het bad volledig boven de grond te plaatsten door een speciaal stalen frame. Uiteraard is ingraven (gedeeltelijk) ook mogelijk. Optioneel kunnen we uw bad uitvoeren met een o.a. bubbelbank, roldeck, jetstream enz..

Standaardafmetingen in mm: 2400*6000*1500.
Verkrijgbaar in de kleuren: wit, grijs, blauw, zwart.

Polyester zwembaden worden kant en klaar geleverd en zijn eenvoudig en snel te plaatsen. Onze leverancier is marktleider in de Benelux en heeft meer dan 35 jaar ervaring met het ontwikkelen en plaatsen van polyester zwembaden. De zwembaden die zij leveren zijn gemaakt van vinylester. Dit is een hoge kwaliteit polyestersoort. Vinylester heeft de volgende voordelen:

VOORDELEN

 • Hygiënisch 
 • Onderhoudsvriendelijk 
 • Uv-bestendig 
 • Milieuvriendelijk 
 • Standaard voorzien van installatie 
 • Kortere bouwtijd 

Zwembaden uit één stuk

Een zwembad uit één stuk is eenvoudig en snel te plaatsen en wordt geleverd met ingebouwde inlooptrap. Deze is voorzien van een anti-slip laag. Daarnaast zijn alle bassins voorzien van een sta-rand op 90 cm diepte voor extra veiligheid. De baden kunnen zowel buitenshuis als in binnenshuis geplaatst worden. Naar wens kunnen er diverse extra opties worden ingebouwd, zoals onderwaterverlichting of jetstreams. Er is een ruime keuze in modellen, afmetingen, kleuren en trappen. Door de hoge kwaliteit van de bassins is een betrouwbare en duurzame constructie gegarandeerd. Warmte isolatie in de wanden en bodem zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing. Het bassin kan eventueel afgedekt worden met een roldeck (rolluik) voor extra isolatie.

Zwembad elementen

Het is ook mogelijk om polyester zwembaden samen te stellen met een modulair systeem. Hiermee kunnen afwijkende maten en vormen gerealiseerd worden. De mogelijkheden zijn daardoor bijna onbeperkt. Met de verschillende bassin- en trapelementen kunt u geheel naar eigen smaak een polyester zwembad samenstellen. Ook een overloopgoot behoort tot de mogelijkheden.

BEKIJK ENKELE POLYESTER BADEN

Zwembad bouwen

Als u een zwembad op maat wilt laten bouwen dan zijn er een aantal punten waar u goed over na moet denken. Wilt u graag een binnen- of buitenzwembad? Wenst u een polyester, kunststof of bouwkundig model? In welke afmeting wilt u het zwembad en naar welke vorm gaat uw voorkeur uit? Ter inspiratie raden we u aan om eens een kijkje te nemen op onze portfolio pagina. Hier krijgt u een goede indruk van ons werk en van de mogelijkheden. Uiteraard kunnen onze specialisten u helpen bij het maken van een keuze die past bij uw wensen. Let erop dat wanneer uw voorkeur uitgaat naar een buitenzwembad, niet elke tuin geschikt is voor een zwembad. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang dat we met ons materiaal op de bouwplaats kunnen komen. Wilt u weten of u een geschikte tuin heeft voor een zwembad? Wij komen graag bij u langs om de plek te bekijken en u te adviseren.

Prijs eigen zwembad

Als u interesse heeft in het bouwen van een eigen zwembad dan wilt u vast eerst weten met welke kosten u rekening moet houden. Nadat we met elkaar om de tafel hebben gezeten en een plan hebben opgesteld, stellen we graag een offerte op maat voor u op zodat u precies weet wat de prijs is van het bouwen en aanleggen van een eigen zwembad. De kosten zijn namelijk afhankelijk van diverse factoren, waardoor we geen vaste prijs kunnen benoemen. Op onze prijzen pagina kunnen wij u wel een indicatie geven. Gaat u akkoord met de prijs? Dan is het tijd voor onze professionals om de handen uit de mouwen te steken en zich te richten op het bouwen van uw zwembad.

Aanleg zwembad

Nadat het zwembad is gebouwd is het tijd voor de oplevering, oftewel de aanleg van het zwembad. Onze professionals komen bij u langs op een afgesproken datum en zorgen ervoor dat het bad geheel volgens plan wordt opgeleverd. Wij gaan pas bij u weg wanneer u tevreden bent met het resultaat.

Onderhoud

Let erop dat het hebben van een zwembad de nodige onderhoud vergt. U kunt het zwembad zelf onderhouden, maar u kunt ook Amarque inschakelen om uw onderhoudsklus uit handen te nemen. Als u hiervoor kiest dan sluit u automatisch een onderhoudsabonnement met ons af. Hierin zitten een aantal onderhoudsbeurten inbegrepen. Bij een buitenbad moet u denken aan het opstarten van het bad in het voorjaar, een tussentijdse controle en het afsluiten van het bad in het najaar. Daarnaast is het mogelijk om een aantal aanvullende werkzaamheden uit te voeren, zoals het reinigen van de lamellen nis, het handmatig stofzuigen van het bad en het reinigen van de randtegels en het terras met een hogedrukspuit.

ZELF EEN ZWEMBAD BOUWEN?


Dat kan! Voorzien van goed advies, een maatschets en een van onze installatiepakketten kunt u zelf uw eigen zwembad bouwen. Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.