Zwembaden

Zwembad aanleggen

Wilt u tijdens lange hete zomerdagen genieten van een plons in het koude water? Samen met vrienden en familie genieten aan de rand van het zwembad met een hapje of drankje? Of ziet u zichzelf ‘s ochtends vroeg baantjes trekken om de dag lekker fris te beginnen en tegelijkertijd aan uw conditie te werken? Voor veel mensen is de aanleg van een zwembad een droom die uitkomt. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een zwembad bouwen? Wij vertellen u daar op deze pagina graag meer over!

Zwembad bouwen: goede voorbereiding is het halve werk!

Een zwembad bouwen is natuurlijk niet van het ene op het andere moment geregeld. Het begint met een goede voorbereiding. We raden u aan om u van tevoren in te lezen in de stappen die gezet moeten worden tijdens het realiseren van uw droomzwembad. Er zijn veel opties waaruit u kunt kiezen en al deze verschillende opties kunnen ook weer van invloed zijn op de prijs. Op de speciale prijzenpagina vindt u uitgebreide informatie over de kosten van het bouwen van een zwembad. Door u goed voor te bereiden, weet u wat u kunt verwachten en bent u helemaal klaar voor het zwembad bouwen. Voor al uw vragen omtrent zwembad aanleg kunt u natuurlijk bij ons terecht, wij zijn er om u te helpen!

Hoe wordt een zwembad gebouwd?

Wanneer de plannen voor het zwembad helemaal zijn uitgetekend, is het tijd om het zwembad te bouwen.Het bouwen van een zwembad begint met grondwerken, waarbij de locatie wordt uitgegraven en geëgaliseerd. Na het grondwerk wordt een stevige betonvloer gestort om als basis van het zwembad te dienen. Vervolgens worden de muren van het zwembad opgetrokken, vaak met behulp van betonblokken. Tijdens deze fase worden inbouwdelen, zoals skimmers en jets, op strategische plekken geplaatst. Dit proces vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. Zo weet je zeker dat uw zwembad lang meegaat en goed functionerend.

Recent uitgevoerde projecten

Wilt u inspiratie opdoen? Neem dan vast een kijkje op onze portfoliopagina. Hier vindt u diverse voorbeelden van afgeronde projecten.

Standaard afmetingen en diepte

Bij het kiezen van zwembadafmetingen en diepte is het slim om rekening te houden met het beoogde gebruik en de beschikbare ruimte. Standaardafmetingen variëren van kleinere gezinszwembaden tot grotere exemplaren voor recreatief zwemmen. Wanneer je graag baantjes wil zwemmen is het slim om een zwembad van minimaal 10 meter aan te leggen. De diepte kan variëren van ondiepere gedeelten voor kinderen tot diepere zones voor duiken. Door de functies van het zwembad te overwegen en de behoeften van gebruikers mee te nemen in het besluit, selecteer je de juiste afmetingen en diepte voor uw zwembad. Bij Amaeque hebben we veel ervaring met het aanleggen van zwembaden. Wanneer u vragen heeft, kan u onze medewerkers raadplegen. De grootte en diepte van de zwembaden hebben ook invloed op de prijs, zowel voor de aanleg van het zwembad als voor het onderhoud van het zwembad.

Extra aandachtspunten aanleggen zwembad

Bij het aanleggen van een zwembad zijn er veel zaken waarbij u rekening moet houden. Allereerst is een vergunning van groot belang. Voordat u een zwembad kan aanleggen moet dit in orde zijn. Controleer lokale bouwvoorschriften en verkrijg de vereiste vergunningen. Overweeg ook de installatie van omheiningen bij uw zwembad voor extra veiligheid. Verder is het slim om professionals te raadplegen voor het ontwerpen en bouwen van een duurzaam en veilig zwembad, zoals onze medewerkers. .

Verschillende inbouwzwembaden

Er zijn veel mogelijkheden voor het bouwen van inbouwzwembaden. Er zijn verschillende materialen beschikbaar waaronder beton, polyester en staalwand. Betonnen zwembaden zijn duurzaam maar vereisen intensief onderhoud. Polyester zwembaden zijn onderhoudsarm, maar hebben beperkte vormopties. Staalwand zwembaden zijn betaalbaar maar gaan minder lang mee. Betonnen zwembaden hebben een lange levensduur, terwijl polyester en staalwand zwembaden minder lang meegaan. Verder variëren de prijzen erg. Zo is beton duurder en heeft polyester een gemiddelde prijs. Verder is een staalwand zwembad het meest betaalbaar. Bij de keuze voor een inbouwzwembad is het belangrijk om de eigenschappen en kosten zorgvuldig af te wegen tegen individuele behoeften en budgetten. Zo weet je zeker dat je zwembad aanlegt die past bij uw omgeving.

Klantervaringen

Aandachtspunten voor het aanleggen

Als u een op maat gemaakt zwembad wilt bouwen, is het goed om rekening te houden met een aantal punten. Wij denken graag met u mee over welk zwembad het beste past bij uw tuin of huis en bij de samenstelling van uw gezin. Verder is het goed om na te denken of u van plan bent om binnen of buiten te gaan zwemmen. Niet alleen de keuze voor een binnen– of buitenzwembad, maar ook de keuze van het materiaal en de afwerking heeft invloed op het aanleggen van een zwembad. Zo biedt Amarque bouwkundige, kunststof, polyester, betonnen, prefab– en privézwembaden aan.

Zwembad laten bouwen door Amarque

Amarque is dé specialist op het gebied van zwembad bouwen en legt uw zwembad volledig aan naar uw wens. Wilt u graag meer informatie ontvangen over het aanleggen van een zwembad? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0348-752255. Of stuur een mailtje naar info@amarque.nl.
Onze specialisten kunnen u hierbij adviseren. We starten met een kennismakingsgesprek en inventarisatie voor de mogelijkheden voor uw tuin of huis. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om uw zwembad volledig naar wens te plaatsen en af te werken.

Neem contact met ons op