Zwembadverwarming

Zwembadverwarming

U wilt natuurlijk het liefst het hele jaar gebruik maken van uw zwembad. Helaas kunnen de weersomstandigheden nog wel eens roet in het eten gooien. Om toch zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw buitenzwembad, is zwembadverwarming een slimme keuze. Met de juiste zwembadverwarming houdt u uw zwembad namelijk op een aangename warmte, ongeacht de omgevingstemperatuur.

De gemiddelde watertemperatuur van onverwarmde zwembaden ligt ’s zomers in Nederland rond de 18°C. Maar vanaf een watertemperatuur van 25°C wordt het eigenlijk pas echt comfortabel om te zwemmen. Dit betekent bovendien dat u ook in het voor- en najaar kunt genieten van uw zwembad – het water hoeft immers niet opgewarmd te worden door de zon. Zwembadverwarming zorgt er dus voor dat u meer plezier beleeft aan uw zwembad. Bekijk hier de verschillende opties zwembadverwarming.

Aangename temperatuur met een warmtepomp

De warmtepomp is de meest bekende en daarmee ook populairste vorm van zwembadverwarming. Een warmtepomp is namelijk energiezuinig en één van de meeste efficiënte manieren om zwembadwater op te warmen en op temperatuur te houden. De techniek achter de warmtepomp is vrij eenvoudig en doet denken aan het zwembadfilter. De buitenlucht wordt in de warmtepomp opgewarmd waarna de gegenereerde warmte wordt afgegeven aan een warmte-element. Met behulp van de filterinstallatie en bypass wordt het zwembadwater door het warmte-element gepompt, waarna het schoon en warm terugstroomt in het zwembad. Een warmtepomp is dus een aanvulling op de zwembadpomp in de filterinstallatie.

Het gemak van solar zwembadverwarming

Solar zwembadverwarming is een groene manier om uw zwembad te verwarmen. U verlengt het zwemseizoen door zonnecollectoren te plaatsen die het zwembadwater gedurende langere tijd kunnen verwarmen. De energie van de zon die wordt opgevangen door de zonnecollectoren wordt omgezet in warmte. Het zwembadwater wordt vervolgens door de collectoren gepompt om zo het water te verwarmen. Solar zwembadverwarming is een milieuvriendelijke manier van het verwarmen van uw zwembad en geeft geen extra verbruikskosten.

Elektrische zwembadverwarming voor optimaal comfort

Een andere manier om uw zwembad te verwarmen is middels elektrische zwembadverwarming. Op basis van stroom wordt een spiraal in de elektrische verwarming opgewarmd, waar vervolgens het zwembadwater doorheen wordt gepompt. De warmte van de spiraal wordt afgegeven aan het zwembadwater waardoor een aangename watertemperatuur ontstaat. Elektrische zwembadverwarming is eenvoudig te installeren en goed te onderhouden. Let wel op het mogelijke stroomverbruik van elektrische zwembadverwarming. Afhankelijk van de inhoud van uw zwembad kan deze vorm van zwembadverwarming nog wel eens prijzig uitvallen.

Verzorg uw zwembadverwarming via Amarque

Bent u op zoek naar de juiste zwembadverwarming voor uw zwembad? Bij Amarque hebben we veel ervaring met het plaatsen van verschillende soorten zwembadverwarming. We kunnen u dan ook goed adviseren over de beste optie voor uw zwembad. Neem contact met ons op via 0348-752255 of vul het contactformulier in, dan staan we u graag te woord. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw zwembadverwarming.

Amarque is uw specialist in maatwerk zwembaden, sauna’s en meer. Bekijk al onze diensten en laat u inspireren door de mooie projecten die wij al hebben mogen realiseren bij onze klanten.

Neem contact met ons op