Zwembadverwarming

Het liefst gebruik je natuurlijk het hele jaar door uw zwembad. Helaas kunnen de weersomstandigheden nog wel eens roet in het eten gooien. Om toch zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw buitenzwembad, is zwembadverwarming een slimme en ideale oplossing. Met de juiste zwembadverwarming houdt u uw zwembad namelijk op een aangename warmte, ongeacht de omgevingstemperatuur. Ontdek de mogelijkheden met Amarque!

Seizoenen voor zwembadverwarming

De gemiddelde watertemperatuur van onverwarmde zwembaden ligt ’s zomers in Nederland rond de 18°C. Echter wordt de watertemperatuur van 25°C pas echt comfortabel gevonden om te zwemmen. Met een verwarming creëer je dus niet alleen in de winter een ideale temperatuur; ook in het voor- en najaar kan u genieten van uw zwembad door het verwarmde water. Het water hoeft immers niet opgewarmd te worden door de zon, want de verwarming doet zijn werk. Zwembadverwarming zorgt er dus voor dat u meer plezier beleeft aan uw zwembad. Bekijk hier de verschillende opties voor verwarming in een zwembad.

Warmtepomp verwarming

De warmtepomp is de meest bekende en daarmee ook populairste vorm van zwembadverwarming. Een warmtepomp is namelijk energiezuinig en één van de meeste efficiënte manieren om zwembadwater op te warmen en op temperatuur te houden. De techniek achter de warmtepomp is vrij eenvoudig en doet denken aan het zwembadfilter. De buitenlucht wordt in de warmtepomp opgewarmd waarna de gegenereerde warmte wordt afgegeven aan een warmte-element. Met behulp van de filterinstallatie en bypass wordt het zwembadwater door het warmte-element gepompt, waarna het schoon en warm terugstroomt in het zwembad. Een warmtepomp is dus een aanvulling op de zwembadpomp in de filterinstallatie.

Solar zwembadverwarming

Een andere, groene manier om uw zwembad te verwarmen is met Solar zwembadverwarming. U verlengt het zwemseizoen door zonnecollectoren te plaatsen die het zwembadwater gedurende langere tijd kunnen verwarmen. De energie van de zon die wordt opgevangen door de zonnecollectoren wordt omgezet in warmte. Het zwembadwater wordt vervolgens door de collectoren gepompt om zo het water te verwarmen. Solar verwarming voor uw zwembad is een milieuvriendelijke manier van het verwarmen van een zwembad en geeft geen extra verbruikskosten.

Elektrische zwembadverwarming

Verder kan u uw zwembad verwarmen middels elektrische verwarming. Op basis van stroom wordt een spiraal in de elektrische verwarming opgewarmd, waar vervolgens het zwembadwater doorheen wordt gepompt. De warmte van de spiraal wordt afgegeven aan het zwembadwater waardoor een aangename watertemperatuur ontstaat. Elektrische verwarming is eenvoudig te installeren en goed te onderhouden. Let wel op het mogelijke stroomverbruik van elektrische verwarming. Afhankelijk van de inhoud van uw zwembad kan deze vorm van zwembadverwarming nog wel eens prijzig uitvallen.

Verzorg uw verwarming via Amarque

Bent u op zoek naar de juiste verwarming of andere toebehoren voor uw zwembad? Bij Amarque hebben we veel ervaring met het plaatsen van verschillende soorten zwembadverwarming. We kunnen u dan ook goed adviseren over de beste optie voor uw zwembad. Neem contact met ons op via 0348-752255 of vul het contactformulier in, dan staan we u graag te woord. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw zwembadverwarming.

Amarque is uw specialist in maatwerk zwembaden, sauna’s en meer. Bekijk al onze diensten en laat u inspireren door de mooie projecten die wij al hebben mogen realiseren bij onze klanten.