Zwembadfilter

Een zwembadfilter helpt bij het schoonmaken van het zwembadwater. Schoon water is erg belangrijk: na verloop van tijd wordt het namelijk vies en ontwikkelen zich bacteriën, schimmels en virussen in het water. Een zwembadfilter is de basis van de waterbehandeling van het water in uw zwembad. Het circuleren van het zwembadwater door een zwembadfilter wordt gezien als fysieke waterbehandeling. Voor écht goed schoon water wordt er ook aangeraden om een chemische waterbehandeling te doen door middel van chloor of zout. Een zwembadfilter is dus onmisbaar wanneer u een zwembad heeft.

Het gebruik van een zwembadfilter

Het zwembadwater schoonmaken kan dus gemakkelijk door het gebruik van een zwembadfilterpomp. Met een zwembadfilter wordt het water gecirculeerd en viezigheid zoals insecten, blaadjes en haren eruit gefilterd.

Soorten zwembadfilters

Er zijn twee verschillende types zwembadfilters die u kunt gebruiken voor het filteren van uw zwembadwater: het patroonfilter en het zandfilter. Bij een opgezet zwembad kunt u het beste gebruik maken van het patroonfilter, terwijl het zandfilter meer geschikt is voor zwembaden die zijn aangelegd.

Opzet zwembad met patroonfilter

Een patroonfilter is een zwembadfilter die voornamelijk gebruikt wordt in kleine zwembaden. Voor grote zwembaden en inbouw zwembaden kunt u beter een zandfilterpomp aansluiten.

Zwembad met zandfilterpomp

Met een zandfilterpomp krijgt u helder water. Een zandfilter voor uw zwembad is gevuld met zand, filterbollen of glas en filtert de kleinste vuildeeltjes uit uw zwembad.

Voordelen zandfilterpomp

Het voordeel van een zandpomp zwembad is dat het een van de meest gebruiksvriendelijke manieren van zwembadfilteren is. U kunt het hele zwemseizoen van uw zwembad zandfilterpomp genieten en eens in de twee weken voert u een simpele bachwash rinse uit.

Balans van chemicaliën

Naast de fysieke reiniging met een filter, moet u de chemicaliën van het water ook in balans houden. In een zwembad zitten namelijk verschillende chemicaliën die het water schoon en bacterievrij houden. Het gaat hier om de balans tussen Chloor, de hardheid van het zwemwater en de zuurtegraad.

Zwembadfilter van Amarque

Amarque is de specialist op het gebied van het bouwen van bouwkundige, kunststof en polyester privézwembaden. Daar hoort natuurlijk ook een filterpomp voor uw zwembad bij. Wilt u meer informatie over een zwembadfilter en hoe u het zwembadwater het beste schoonhoudt? Wij vertellen u natuurlijk graag meer over alle mogelijkheden van een zwembadfilter bij Amarque!

Amarque maakt uw droomzwembad de realiteit

Amarque geeft vorm aan water. Wij ontwerpen en realiseren uw droom als het gaat om een zwembad in de tuin of binnenshuis. U geeft uw wensen aan en wij maken een plan op maat. We komen ook bij u thuis om te kijken wat realistisch is en u hierin te adviseren. Wilt u meer informatie over zwembadbouw of over zwembad toebehoren? Neem dan contact met ons op via 0348-75 22 55 of info@amarque.nl. We staan u graag te woord!