Zwembadfilter

Zwembadfilter

Het schoonmaken van zwembadwater is erg belangrijk. Na verloop van tijd bevinden zich namelijk bacteriën, schimmels en virussen in het water. Hier wordt dan ook een zwembadfilter voor gebruikt. Een zwembadfilter is daarmee ook de basis van de waterbehandeling van het water in uw zwembad. Het circuleren van het zwembadwater door een filter wordt gezien als fysieke waterbehandeling, maar voor goed schoon water wordt er ook aangeraden om een chemische waterbehandeling te laten doen. Meer over een zwembadfilter en het behandelen van zwembadwater leest u hier.

Het gebruik van een zwembadfilter

Het zwembadwater schoonmaken kan dus gemakkelijk door het gebruik van een filterpomp. Met deze filterpomp wordt het water door het filter gecirculeerd en vieze dingen zoals insecten, blaadjes, haren, huidschilvers eruit gefilterd. Het is natuurlijk van groot belang om het water zo goed mogelijk schoon te maken, maar dat kost echter wel wat tijd. Daarom raden wij aan om minimaal 8 uur lang het water te filteren. Natuurlijk hangt het af van het aantal liters in uw zwembad, dus beschikt u over een erg ruim zwembad? Dan kunt u beter nog langer filtreren. Daarbij is het ook belangrijk om de juiste pomp aan te sluiten, zodat het water optimaal schoongemaakt kan worden.

Verschillende soorten zwembadfilters

Er zijn twee verschillende types filters die u kunt gebruiken voor het filteren van uw zwembadwater, namelijk het patroonfilter en het zandfilter. Weet u niet welke u moet gebruiken? Bij een opzet zwembad kunt u het beste gebruik maken van het patroonfilter, terwijl het zandfilter meer geschikt is voor zwembaden die zijn aangelegd. Zorg ervoor dat u na het filteren ook het filter zelf schoonmaakt.

Zwembadfilter van Amarque

Amarque is de specialist op het gebied van het bouwen van bouwkundige, kunststof en polyester privé zwembaden. Daar hoort natuurlijk ook een zwembadfilter bij. Heeft u interesse in het bouwen van een eigen zwembad? Dan helpen wij u graag verder! Zodra u een keuze heeft gemaakt uit het formaat en het soort zwembad komen onze specialisten graag bij u langs om het zwembad aan te leggen. Onze specialisten gaan ook pas weg zodra u tevreden bent. Wilt u meer informatie over een zwembadfilter en hoe u het zwembadwater het beste schoonhoudt? Wij vertellen u natuurlijk graag meer over alle mogelijkheden van een zwembadfilter bij Amarque!

Amarque maakt uw droomzwembad waar

Amarque geeft vorm aan water. Wij ontwerpen en realiseren uw droom als het gaat om een zwembad in de tuin of binnenshuis. U geeft uw wensen aan en wij maken een plan op maat. We komen ook bij u thuis om te kijken wat realistisch is en u hierin te adviseren. Wilt u meer informatie over zwembadbouw of over zwembad toebehoren? Neem dan contact met ons op via 0348-75 22 55 of info@amarque.nl. We staan u graag te woord!

Neem contact met ons op