BINNENZWEMBAD

Binnenzwembad

Amarque levert naar uw wens ontwerpen voor binnenzwembad. Deze op maat gemaakte zwembaden kunnen zowel in uw huis als in een aanbouw geplaatst worden. Een binnenzwembad verschilt op een aantal punten van een buitenzwembad. De verschillen zitten hem vooral in de bouw en de totstandkoming ervan. Bij een buitenzwembad wordt een zwembad bijvoorbeeld gestort, bij een binnenzwembad dient de luchtvochtigheid en de warmte gereguleerd te worden. De samenstelling en de kwaliteit van de lucht kunnen op het gewenste niveau gebracht worden, zodat er een gezond klimaat heerst in de ruimte.

Binnenzwembad bouwen

Wanneer u een binnenzwembad laat bouwen kunt u het hele jaar door, weer of geen weer, genieten van uw zwembad. Door de komst van zo’n grote hoeveelheid water, verandert het leefklimaat in huis. Het is daarom noodzakelijk om een ontvochtigingsinstallatie te installeren. Daarnaast is voldoende ventilatie en verwarming nodig. Voor al deze zaken kunt u bij Amarque terecht. Wij vertalen al uw wensen en eisen in een maatwerk bad en houden daarbij rekening met de stijl van uw woning én uw budget.

Ontwerp binnenzwembad

Binnenzwembaden zijn altijd maatwerk. Daarom komen wij graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Wij werken samen met een interieurarchitect om het bad zo goed mogelijk op uw interieur te laten aansluiten. Voor een complete wellness-beleving kunt u een sauna of whirlpool laten installeren. Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij het aanleggen van een zwembad. Zo moet u het zwembad onderhouden, moet het water periodiek ververst worden en moet de zwembadinstallatie onderhouden worden. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de luchtvochtigheid. In een ruimte waar warm zwembadwater aanwezig is, heerst een zeer hoge vochtigheidsgraad. Het water verdampt en slaat aan op koude oppervlakken, daarom is het belangrijk om de juiste luchtbehandeling te kiezen. Vochtige lucht dient namelijk afgevoerd te worden en de omgevingslucht dient een aangename temperatuur te hebben.

Kosten binnenzwembad

De kosten voor een binnenzwembad worden grotendeels bepaald door de afmetingen, het afwerkingsniveau en de constructie van de woning of aanbouw. Het is daarom niet mogelijk om een standaard prijs op te stellen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden bij het ontwerpen van een zwembad; zo kunt u kiezen voor bepaalde materialen. U kunt kiezen voor tegelwerk, een afwerking met folie, een aluminium zwembad of een polyester bad. De materiaalkeuze is van invloed op de kosten van het binnenzwembad. Daarnaast moet er gedacht worden aan andere toepassingen, zoals alle installaties, een aangepaste verwarming, geluidsdemping, een zwemtrap en afsluitendeuren om vocht tegen te houden.

Een binnenzwembad aanleggen

Wenst u een zwembad in huis of wilt u de wellness compleet ingericht hebben? Dan kan Amarque u begeleiden van een eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg. Een zwembad bouwen en inrichten vergt een goede voorbereiding, daarom helpen we u hier graag mee. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of direct contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Neem contact met ons op

 

Bekijk enkele binnenzwembaden