De juiste zwembadafdekking voor uw zwembad

De juiste zwembadafdekking voor uw zwembad

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van uw zwembad, maar een goede zwembadafdekking is net zo belangrijk. Een zwembadafdekking zorgt ervoor dat uw zwembad wordt beschermd tegen vuil en dat warmte wordt afgegeven of juist wordt vastgehouden. Gaat u voor een noppenfolieafdekking, lamellenafdekking of voor een winterzeil voor uw zwembad??

De belangrijke eigenschappen van een zwembadafdekking

Een zwembadafdekking heeft verschillende belangrijke eigenschappen, zoals:.

  • Energiebesparend (houdt warmte langer vast)
  • Vermindert onderhoud
  • Besparing van de chemicaliën
  • Verwarmen (polycarbonaat Solar en Solar lamellen)

Uw zwembad afdekken met noppenfolie

In de noppenfolie hebben we twee varianten, de blauwe noppenfolie en de Geobubble noppenfolie. De Geobubble noppenfolie heeft een Solar functie. Met behulp van zoninstraling verwarmd deze folie uw zwembadwater op. Een noppenfolieafdekking wordt op het wateroppervlak geplaatst met de noppen naar beneden en met het gladde gedeelte naar boven. Het is noodzakelijk om de noppenafdekkingen als ze niet in het water liggen te beschermen met een ondoorzichtige beschermhoes. Doet u dit niet dan verkort dit de levensduur van de afdekking aanzienlijk. Of u moet de afdekking opbergen in een schuur/berging. Een noppenfolieafdekking is uitvoerbaar met een verrijdbare RVS oprolinrichting. Een noppenfolieafdekking is lager in aanschafwaarde, heeft een lagere isolatiewaarde en een relatief kortere levensduur.

Uw zwembad afdekken met een lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is leverbaar in op- en inbouw en wordt elektrisch bediend. Indien voor een lamellenafdekking bovengronds (opbouw) wordt gekozen, dienen de lamellen in Solar of transparant uitvoering te worden beschermd tegen directe zoninstraling, in opgerolde situatie. Dit kan door middel van een beschermkap, al dan niet in zitbankuitvoering.
Wanneer een lamellenafdekking ingebouwd wordt in uw zwembad, ligt de rol in een nis, zodat u daar dus niets van ziet. Wanneer u uw afdekking dan opent, glijdt de afdekking uit een gleuf over het water. Solar lamellen warmen met behulp van zoninstraling het zwembad op. Polycarbonaat lamellen hebben een extra voordeel dat ze slagvaster zijn dan andere lamellen en tevens een langere levensduur hebben. Lamellenafdekking voor uw zwembad zijn leverbaar in diverse kleuren. Een lamellenafdekking is een betrouwbare, veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame afdekking. Deze afdekking heeft een hogere aanschafwaarde.

Uw zwembad afdekken met een winterzeil

Een winterzeil voor uw zwembad vindt u ook in ons aanbod. Zo’n winterzeil legt u over uw zwembad om deze in de herfst en winter te beschermen. Door gebruik te maken van een winterzeil, zorgt u dat er geen vuil in uw zwembad terechtkomt. Dit geldt niet alleen voor bladeren, maar ook insecten blijven zo weg uit het water. Door een winterzeil te gebruiken, is uw zwembad snel weer startklaar wanneer het warmere weer begint. Wilt u meer informatie over een afdekking? Neemt u dan contact met ons op.