OVERLOOP ZWEMBAD

Overloop zwembad

Overloopzwembaden zijn in de consumentenmarkt de meest voorkomende zwembaden. U kunt ze herkennen aan de roosters, zoals zwembaden bij menig hotel of camping. In de consumentenmarkt is er een toenemende vraag naar deze zwembaden met overloopgoot, het is namelijk niet de bedoeling dat het zwembad overstroomt bij een vol zwembad. Een overloop zwembad wordt mooi afgewerkt, zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van roosters. Om het water af te voeren wordt er een buffertank aangelegd, met alle bijbehorende technische automatisering.

Bekijk enkele overloop zwembaden

Overloopsysteem van Amarque

Een zogenaamde overloopgoot zorgt dat een zwembad optisch groter lijkt. Er wordt vaak gekozen voor een overloopgoot omdat men dit mooi vindt. Amarque heeft een uniek overloopsysteem ontwikkeld zonder lelijke roosters. Hierdoor ontstaat een schitterend wateroppervlak dat gelijk staat aan het terras. Zo krijgt uw zwembad een luxe uitstraling door het uitblijven van een droge rand en is er een gelijkmatigere afvoer van het zwembadwater.

Voordelen van een zwembad met overloopgoot

Naast de bovengenoemde uiterlijke voordelen heeft een overloop zwembad ook een aantal functionele voordelen. Allereerst is het een voordeel dat het water gelijk staat met uw bestrating. In combinatie met een trappetje is het hierdoor makkelijker om in- en uit te stappen. Bovendien heeft het zwembad hierdoor een strakke uitstraling.

Het water dat over de rand loopt, wordt gecirculeerd en gefiltreerd, waardoor u minder chemicaliën nodig heeft om het water schoon te houden. Hier worden namelijk een groot deel van het vuil opgevangen zoals takjes en bladeren. Het overtollige water komt terecht in de buffertank. In de buffertank wordt het water gereinigd voordat het terug gecirculeerd wordt in het overloop zwembad.

Nog een voordeel van een overloop zwembad is dat u minder weerstand ervaart tijdens het zwemmen. Dit komt doordat het water in een overloop zwembad niet via de rand terug gekaatst wordt, maar gewoon weg kan komen. Doordat het water niet tegen een rand aan klots, beweegt het water een stuk minder. Het water beweegt immers een en dezelfde richting op.

Infinity pool

Voor het allermooiste resultaat laat u een van de randen overlopen in de natuur. Zo’n overloop zwembad wordt ook wel Infinity pool genoemd. Een van de randen heeft geen bestrating en het water valt als het ware in het niets waardoor de rand overloopt in de natuur.

Een effectief filtersysteem

De voornaamste functie van een overloopgoot is echter het effectieve filtersysteem. Hierdoor wordt continu water uit een buffertank in het zwembad gepompt. Het overschot loopt in de goot en stroomt zo weer terug naar de buffertank. Na het filteren wordt het water opnieuw het zwembad ingespoten. Dit is een effectievere filtermethode dan wanneer er skimmers gebruikt worden. Een overloopbad vereist daardoor wel extra bouwkundig werk en een uitgebreide zwembad installatie. Zowel bouwkundige zwembaden als (modulaire)polyester zwembaden kunnen uitgerust worden met een overloopgoot. Het principe van een overloopbad is nagenoeg gelijk aan een onderloopbad. Echter valt het water bij een onderloopbad net onder de boordsteen in een gootje, in plaats van over de boordsteen.

Waar moet op gelet worden bij een overloop zwembad?

Om van de voordelen te kunnen genieten, zijn er twee zaken belangrijk tijdens het aanleggen van een overloop zwembad. Allereerst is het essentieel dat de overloopgoot helemaal precies waterpas ligt. Daarnaast moet de overloopgoot worden voorzien van een goede afvoer van het water. Het proces is arbeidsintensief, maar zeker de moeite waard als u optimaal van uw overloop zwembad wilt genieten!

Kosten overloop zwembad

U bent bij Amarque aan het goede adres voor zowel een nieuw overloopbad als een renovatie van uw overloopbad. We nemen alle werkzaamheden rond de bouw of de verbouwing uit handen, zodat kwaliteit gegarandeerd kan blijven. We werken in zes stappen naar uw droomzwembad. We beginnen met de inventarisatie, vervolgens geven we u advies over de mogelijkheden en daarna stellen we een offerte op aan de hand van uw voorkeuren. Als u akkoord gaat met de offerte, gaan we aan de slag. De volgende stap is de oplevering van het zwembad.

Het enige wat nu nog overblijft, is het onderhoud van het zwembad. Het onderhoud kunt u beperken door gebruik te maken van een goed zandfilter en door een goede stofzuiger.

Wat gaat dit dan allemaal kosten? Door de diversiteit in zwembaden en de vele mogelijkheden en extra opties, is het lastig om u een algemene prijsindicatie te geven. De maatvoering, het materiaalgebruik, locatie en overige wensen hebben allemaal invloed op de totaalprijs van uw overloop zwembad. Als u meer informatie wilt over de prijs van onze zwembaden, kunt u onze prijslijst bekijken. Voor een prijsindicatie op maat kunt u het beste vrijblijvend een offerte aanvragen.

De mogelijkheden van Amarque

Neem contact op met ons voor antwoorden op uw vragen over zwembaden, poolhouses, sauna’s en wellness-mogelijkheden. Daarnaast kunt u een contactformulier invullen om een algemene vraag in te sturen of om een offerte aan te vragen. Ook kunt u met ons vrijblijvend een afspraak maken. Wij staan u graag te woord.

 

Neem contact met ons op