OVERLOOPBADEN

Overloopbaden

Overloopbaden zijn in de consumentenmarkt de meest voorkomende baden. U kunt ze herkennen aan de roosters, zoals zwembaden bij menig hotel of camping. In de consumentenmarkt is er een toenemende vraag naar deze zwembaden, het is namelijk niet de bedoeling dat het zwembad overstroomt bij een vol zwembad. Deze zwembaden worden mooi afgewerkt, zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van roosters. Om het water af te voeren wordt er een buffertank aangelegd, met alle bijbehorende technische automatisering.

Bekijk enkele overloopbaden

Overloopsysteem van Amarque

Een zogenaamde overloopgoot zorgt dat een zwembad optisch groter lijkt. Er wordt vaak gekozen voor een overloopgoot omdat men dit mooi vindt. Amarque heeft een uniek overloopsysteem ontwikkeld zonder lelijke roosters. Hierdoor ontstaat een schitterend wateroppervlak dat gelijk staat aan het terras. Zo krijgt uw zwembad een luxe uitstraling door het uitblijven van een droge rand en is er een gelijkmatigere afvoer van het zwembadwater.

Een effectief filtersysteem

De voornaamste functie van een overloopgoot is echter het effectieve filtersysteem. Hierdoor wordt continu water uit een buffertank in het zwembad gepompt. Het overschot loopt in de goot en stroomt zo weer terug naar de buffertank. Dit is een effectievere filtermethode dan wanneer er skimmers gebruikt worden. Een overloopbad vereist daardoor wel extra bouwkundig werk en een uitgebreide zwembad installatie. Zowel bouwkundige zwembaden als (modulaire)polyester zwembaden kunnen uitgerust worden met een overloopgoot. Het principe van een overloopbad is nagenoeg gelijk aan een onderloopbad. Echter valt het water bij een onderloopbad net onder de boordsteen in een gootje, in plaats van over de boordsteen.

Kosten overloopbad

U bent bij Amarque aan het goede adres voor zowel een nieuwe als een renovatie van uw overloopbad. We nemen alle werkzaamheden rond de bouw of de verbouwing uit handen, zodat kwaliteit gegarandeerd kan blijven. We werken in zes stappen naar uw droomzwembad. We beginnen met de inventarisatie, vervolgens geven we u advies over de mogelijkheden en daarna stellen we een offerte op aan de hand van uw voorkeuren. Als u akkoord gaat met de offerte, gaan we aan de slag. De volgende stap is de oplevering van het zwembad. Het enige wat nu nog overblijft is het onderhoud van het zwembad. Het onderhoud kunt u beperken door gebruik te maken van een goed zandfilter en door een goede stofzuiger. Maar wat gaat dit allemaal kosten? Door de diversiteit in zwembaden en de vele mogelijkheden en extra opties, is het lastig om een algemene prijs indicatie te geven. Bij het bouwen van een zwembad moet u rekening houden met een bedrag tussen de €22.000 en de €28.000 euro. Als u meer informatie wilt over de prijs van onze zwembaden, kunt u onze prijslijst bekijken.

De mogelijkheden van Amarque

Neem contact op met ons voor antwoorden op uw vragen over zwembaden, poolhouses, sauna’s en wellness-mogelijkheden. Daarnaast kunt u een contactformulier invullen om een algemene vraag in te sturen of om een offerte aan te vragen. Ook kunt u met ons vrijblijvend een afspraak maken. Wij staan u graag te woord.

Neem contact met ons op