Sauna in de tuin

De sauna komt oorspronkelijk uit Finland. Het woord sauna betekent badhuis in het Fins. Een sauna is een kleine ruimte met een hoge luchtvochtigheid en waar de temperatuur hoog ligt, meestal ligt de temperatuur tussen de 80 en 120 graden Celsius. Hierdoor gaat u zweten en dit wordt als reinigend ervaren. Ook in Nederland zien we dat de sauna steeds populairder wordt.

Een sauna geeft u de perfecte kans om helemaal tot rust te kunnen komen. Daarnaast is een sauna ook nog eens goed voor uw gezondheid. Een sauna kan zowel binnen als in de tuin geplaatst worden. Wilt u een sauna in de tuin? Ook dan bent u bij Amarque aan het juiste adres. We bieden namelijk twee fijne types sauna voor in de tuin aan. De eerste sauna in de tuin lijkt op een blokhut en is gemaakt van massief hout. De tweede sauna in een tuin is grotendeels gemaakt van gehard glas. We vertellen u op deze pagina graag meer over de mogelijkheden voor sauna in de tuin en helpen u daarna graag verder bij de keuze voor uw sauna in de tuin.

Voordelen van de sauna

Een bezoek aan de sauna heeft meerdere voordelen voor uw gezondheid. Het is daarom ook niet raar dat u overweegt om een sauna in uw tuin te plaatsen. Hierdoor kunt u op uw eigen gemak in de sauna gaan zitten wanneer het u uit komt. Wilt u vaker tot rust komen en uw gezondheid bevorderen? Met een sauna tuin geniet u van de volgende gezondheidsvoordelen:

  • Ontspanning: na uw sauna sessie zult u minder stress ervaren. Stress veroorzaakt vervelende klachten en kan zelfs in erge gevallen tot ziekte leiden. Met uw eigen sauna in de tuin kunt u dus regelmatig uw stress verminderen en de kwaliteit van uw leven verbeteren.
  • Herstel: na inspanning is het goed om in een sauna te gaan zitten. Spieren en gewrichten komen tot rust en kunnen beter herstellen. De warmte zorgt voor betere bloeddoorstroming wat essentieel is voor uw herstel.
  • Calorieën verbranden: uw lichaam werkt hard om de juiste temperatuur te behouden en verbrandt dus calorieën. Het is wel belangrijk om na die tijd goed water te drinken om uw verloren vocht weer op peil te brengen.
  • Betere gezondheid van uw hart: uw hartslag gaat in de sauna omhoog en in de afkoelfase kan uw hartslag zelfs tot onder normaal dalen. Dit is goed voor uw cardiovasculaire gezondheid en u vermindert hiermee het risico op hypertensie en beroerte.

Waarom sauna in de tuin?

Een sauna tuin heeft een aantal voordelen ten opzichte van een sauna binnenshuis. Allereerst hoeft u geen ruimte in uw huis in te leveren voor de sauna. Omdat u het gehele jaar gebruik maakt van uw binnenruimte, wilt u hier liever efficiënt gebruik van maken. Daarnaast is het temperatuurverschil die u in de buitenlucht ervaart ten opzichte van de sauna in uw tuin zo optimaal om van de voordelen van uw sauna sessie te genieten. Het afkoelen is namelijk een essentieel onderdeel van uw sauna sessie. Hier heeft uw afweersysteem extra profijt van en zult u minder snel last hebben van een verkoudheid.

Sauna tuin van massief hout

De sauna in de tuin van massief hout is de meest bekende soort sauna. Het is een sauna in de tuin die er uit ziet als een blokhut, meestal is hij vierkant of rond.

Een sauna tuin van massief hout kan als bouwpakket worden geleverd, zodat u hem zelf in elkaar kunt zetten. Uiteraard doen wij dat ook graag voor u.

Sauna in de tuin van glas

Een sauna in de tuin van glas is gedeeltelijk gemaakt van hout en deels van glas. Dit is gehard glas van 8 mm dik. Dit glas kan in combinatie met de andere gebruikte materialen de warmte optimaal binnen houden.

Meer informatie over sauna’s

Een sauna tuin kopen is waarschijnlijk niet uw dagelijkse bezigheid. We kunnen ons voorstellen dat u naast de bovenstaande informatie graag nog wat meer informatie wilt specifiek voor uw situatie. Neem daarom vandaag nog contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen richting een fijne sauna in uw tuin.

Tuin sauna kopen

Heeft u besloten dat u een sauna voor uw tuin wilt kopen? We helpen u graag bij uw aankoopproces en het bouwproces. Neem contact met ons op en vertel ons meer over uw wensen. Wij kunnen u zo het beste verder adviseren en meer vertellen over de kosten en het verdere proces.