Binnenzwembad

Binnenzwembad

Amarque levert naar uw wens ontwerpen voor binnenzwembaden. Deze op maat gemaakte zwembaden kunnen zowel in uw huis als in een aanbouw geplaatst worden. Een binnenzwembad verschilt op een aantal punten van een buitenzwembad. Een van de verschillen is de regulatie van de luchtvochtigheid en de warmte is veel belangrijker bij een binnenzwembad dan een buitenzwembad. De samenstelling en de kwaliteit van de lucht kunnen op het gewenste niveau gebracht worden, zodat er een gezond klimaat heerst in de ruimte. Daarbij kunnen beide baden gemaakt worden van beton of kunststof.

Waarom een binnenzwembad bouwen?

Een zwembad in huis biedt u een aantal voordelen. U kunt het hele jaar van uw zwembad genieten en u bent niet afhankelijk van het weer. De temperatuur van het water blijft in een binnenzwembad altijd prettig. Daarnaast is het een groot voordeel dat een binnenzwembad minder onderhoud nodig heeft. Er zijn bijvoorbeeld geen bladeren of insecten die in het zwembad terecht komen. U hoeft uw binnenzwembad ook niet af te dekken of voor te bereiden op de herfst en winter.

U kunt met een binnenzwembad het hele jaar aan uw beweging komen door te zwemmen. Voor veel mensen is dit een prettige manier van sporten omdat het voor uw lichaam aanzienlijk minder belastend is. Een binnenzwembad biedt u ook meer privacy waardoor u zich misschien meer op uw gemak voelt. U kunt in alle rust genieten van uw zwembad.

Binnenzwembad bouwen

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken wanneer u een binnenzwembad laat bouwen. Door de komst van zo’n grote hoeveelheid water verandert het leefklimaat in huis. Het is daarom noodzakelijk om een ontvochtigingsinstallatie te installeren wanneer u een binnenzwembad laat bouwen. Dit is een installatie die de luchtvochtigheid reguleert. Door de aangename temperatuur van het water ontstaat er condensvorming waarmee het risico op schimmels, muffe geuren en afbraak van het gebouw worden vergroot. Een ontvochtigingsinstallatie is dus essentieel wanneer u een binnenzwembad laat aanleggen.

Daarnaast is voldoende ventilatie en verwarming nodig. Ventilatie draagt ook bij aan een goed klimaat in de binnenruimte waar uw binnenzwembad zich bevindt. De verwarming zorgt ervoor dat de temperaturen in uw zwembad aangenaam zijn en het hele jaar door hetzelfde kunnen blijven.

Voor al deze zaken kunt u bij Amarque terecht. Wij vertalen al uw wensen en eisen in een maatwerk zwembad en houden daarbij rekening met de stijl van uw woning én uw budget. Hierdoor kunt u een binnenzwembad laten bouwen waar u jaren trots op kunt zijn en van kunt genieten!

Ontwerp binnenzwembad

Binnenzwembaden zijn altijd maatwerk. Daarom komen wij graag bij u langs om de mogelijkheden voor een binnenzwembad bouwen te bespreken. Wij werken samen met een interieurarchitect om het zwembad zo goed mogelijk op uw interieur te laten aansluiten. Voor een complete wellness-beleving kunt u ook een sauna of whirlpool laten installeren.

Er komen verschillende werkzaamheden kijken bij het aanleggen van een zwembad. Zo moet u het zwembad onderhouden, moet het water periodiek ververst worden en moet de zwembadinstallatie onderhouden worden. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de luchtvochtigheid. In een ruimte waar warm zwembadwater aanwezig is, heerst een zeer hoge vochtigheidsgraad. Het water verdampt en slaat aan op koude oppervlakken, daarom is het belangrijk om de juiste luchtbehandeling te kiezen. Vochtige lucht dient namelijk afgevoerd te worden en de omgevingslucht dient een aangename temperatuur te hebben.

Kosten binnenzwembad

De kosten voor een binnenzwembad bouwen worden grotendeels bepaald door de afmetingen, het afwerkingsniveau en de constructie van de woning of aanbouw. Het is daarom niet mogelijk om een standaard prijs voor u op te stellen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden bij het ontwerpen van een zwembad; zo kunt u kiezen voor bepaalde materialen en zal elk binnenzwembad een andere vorm of maat hebben. U kunt kiezen voor tegelwerk, een afwerking met folie, een aluminium zwembad of een kunststof zwembad. Bijvoorbeeld van het kunststofsoort HDPE. De materiaalkeuze is van invloed op de kosten van het binnenzwembad. Daarnaast moet er gedacht worden aan andere toepassingen, zoals alle installaties, een aangepaste verwarming, geluidsdemping, een zwemtrap en afsluitende deuren om vocht tegen te houden.

Een binnenzwembad heeft ook onderhoud nodig. Het water moet hygiënisch blijven en de systemen hebben periodieke onderhoudsbeurten nodig. Ook dit zult u moeten meenemen in het kostenplaatje. U kunt ons ook hierover vragen wanneer u uw wensen doorgeeft zodat u een goede indicatie krijgt van hoeveel u aan uw binnenzwembad kwijt zult zijn.

Een binnenzwembad aanleggen

Wenst u een zwembad in huis of wilt u de wellness compleet ingericht hebben? Dan kan Amarque u begeleiden van een eerste ontwerp tot en met de daadwerkelijke aanleg. Een binnenzwembad bouwen en inrichten vergt een goede voorbereiding, daarom helpen we u hier graag mee. Amarque is een specialist op het gebied van onder andere binnenzwembaden bouwen, maar bieden ook verschillende andere wellness faciliteiten aan.

Wij inventariseren eerst uw wensen en op basis hiervan geven wij u advies. U kunt hiervoor geheel vrijblijvend een offerte aanvragen of direct contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Neem contact met ons op

 

Bekijk enkele binnenzwembaden