Hoe reinig je een zwembad?

Hoe reinig je een zwembad?

Met zorg hebt u een zwembad laten plaatsen. Dan zou het zonde zijn als u er op den duur niet meer in kunt zwemmen door vies zwemwater of vervuilde randen. Een zwembad is vergelijkbaar met uw interieur, het heeft onderhoud en aandacht nodig om zo lang mogelijk mooi te blijven. Dat een zwembad gereinigd moet worden, weet iedereen. Zelfs de meest geavanceerde zwembaden vergen enig onderhoud om de conditie optimaal te houden. Dit geldt zowel voor polyester als kunststof als bouwkundige zwembaden. Zeker bij buitenbaden is het goed om te letten op hygiëne en onderhoud. Denk hierbij niet alleen aan vuil als zand en bladeren die in het water terecht kunnen komen. Periodiek schoonmaakonderhoud van randen, richels en kleine onderdelen zorgt voor een schone en veilige zwemomgeving. Maar hoe pakt u dit op de juiste manier aan? Allereerst zijn er natuurlijk tal van middelen en materialen om uw zwembad goed te reinigen. Denk hierbij aan automatische zwembadstofzuigers en speciale schepnetten. Ook zijn er speciale zwembadrobots die een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden voor u kunnen uitvoeren. Wat u zelf nog moet doen? Daarover praten we u graag bij. De beste tip die wij kunnen geven is om experts in te schakelen, zodat u zeker weet dat de klus tijdig en goed gebeurt.

Stapsgewijs naar een schoon zwembad

Om een goede kwaliteit van uw zwembad te blijven garanderen, is het aan te raden om de onderhoudsbeurten periodiek uit te voeren. Zo kunt u het onderhoudsprogramma het best opstarten in het voorjaar. Hierna volgt een tussentijdse controle. In het najaar sluit u het buitenbad bij voorkeur af. Zaken die bij goed onderhoud van uw zwembad horen zijn bijvoorbeeld het reinigen van de lamellen nis, het handmatig stofzuigen van het zwembad, reinigen van de randtegels en/of het terras met een hogedrukspuit. Essentieel is het controleren van de waterkwaliteit. Ook het reinigen van pomp- en skimmermandjes en het reinigen van het bassin met een schepnet of bodemzuiger hoort erbij.

Wanneer u vragen heeft..

..zijn professionals nooit ver weg. Bij Amarque staan bijvoorbeeld deskundigen voor u klaar met passend advies en antwoord op uw vragen. Deze professionals werken sinds jaar en dag in de zwembadbranche en weten dus precies welk zwembad uit het aanbod past bij uw wensen. Wist u dat hier ook een onderhoudsabonnement af te sluiten is? Zo weet u zeker dat het onderhoud op het juiste moment én op de juiste manier gebeurt. Welk buitenbad u ook heeft, bij Amarque weten de experts precies welke taken ze uit moeten voeren om tot het beste resultaat te komen. Op die manier loont het niet alleen voor uw zwemplezier de korte termijn. Door goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw zwembad. Het inschakelen van professionele middelen, materialen en mensen kan dus zeker lonen.