Archimedes zwembadtrap

Archimedes zwembadtrap van Amarque

De Archimedes zwembadtrap van Amarque is een kantelbare zwembadtrap en lamellenberging. Bij openluchtzwembaden beland vaak veel rommel op de afdekking. Denk aan bladeren, stof, insecten en vogelpoep. Bij het oprollen van een ingebouwde lamellenafdekking bezinkt dat vuil dan allemaal onder de oprolinstallatie. Hierin verdwijnt dan ook wel eens speelgoed, een dode kikker, een mol, een veldmuis of een egel. Voor de hygiëne moet dit dus geregeld schoon gemaakt worden. Bij de gebruikelijke ingebouwde afdekking is dit zeer lastig en bewerkelijk. Bij de Archimedes zwembadtrap van Amarque is dit niet het geval. Amarque is vooralsnog de eerste en enige zwembadbouwer die een nieuwe en volstrekt unieke oplossing biedt voor dit probleem: de Archimedes zwembadtrap en lamellenberging.

Hoe werkt de Archimedes zwembadtrap?

De Archimedes zwembadtrap van Amarque komt over de volle breedte van het zwembad, volledig vervaardigd uit hoogwaardig RVS. Onder deze trap wordt de oprolinstallatie gemonteerd. De zwembare lengte van het bad kan daardoor groter worden en het ziet er ook nog eens strak en modern uit! Het unieke is dat de bergruimte onder de trap met een druk op een knop toegankelijk wordt. De trap zwenkt dan omhoog, zodat de zwembadstofzuiger of schoonmaakrobot eronder kan reinigen. Met een volgende druk op de knop daalt de trap weer langzaam omlaag. Het bijzondere van het systeem van de trap is dat het voor het kantelen van de wel tot 500 kilo’s wegende trap geen complex en kwetsbaar mechaniek is geïnstalleerd. Onder de trap is namelijk een drijflichaam aangebracht dat automatisch wordt volgepompt met lucht. De zware trap kantelt dan binnen 2 minuten gracieus naar het wateroppervlak.

Uniek ontwerp van de Archimedes zwembadtrap

Door het uiterst slimme systeem voor het kantelen van de Archimedes zwembadtrap is de trap volstrekt uniek. Na twee seizoenen van testen kan Amarque u de Archimedes zwembadtrap van harte aanbevelen. Op het ontwerp van de zwembadtrap is inmiddels octrooi verleend. Naast het systeem van de trap is ook het ontwerp opvallend. Het RVS geeft het zwembad een zeer luxe uitstraling en is volledig onderhoudsvrij! Mocht u er interesse bij hebben, dan kan de zwembadtrap ook in kleur gespoten worden. Het ontwerp en systeem van de Archimedes zwembadtrap zorgt niet voor een langere bouwtijd. Allesbehalve zelfs! Een bijkomend voordeel van deze zwembadtrap is namelijk dat met deze trap de bouwtijd met enkele dagen wordt ingekort.

Koop uw zwembadtrap bij Amarque

Amarque geeft vorm aan water. Wij ontwerpen en realiseren uw droom als het gaat om een zwembad in de tuin of binnenshuis. U geeft uw wensen aan en wij maken een plan op maat. We komen ook bij u thuis om te kijken wat voor uw situatie werkt en adviseren u hier graag over. Wij zorgen voor uw volledige zwembad project. Wilt u meer informatie over zwembadbouw of over zwembad toebehoren, zoals bijvoorbeeld de Archimedes zwembadtrap? Neem dan contact met ons op via 0348-75 22 55 of info@amarque.nl. We staan u graag te woord!

archimedes_trap_amarque