Zwembadtrap

Zwembadtrap

Een zwembadtrap vergemakkelijkt de toegang tot het zwembad, en uiteraard dat u er weer uit komt. Voor verschillende zwembaden zijn weer andere trappen. Zo is RVS altijd mogelijk, voor welk zwembad u ook kiest. Ook kunt u kiezen voor een bouwkundige zwembadtrap die ter plaatse in het bad wordt gemaakt. Voor kunststof baden kunt u ook uit RVS en bouwkundige trappen kiezen, deze worden al in de fabriek bevestigd in uw zwembad. Het gemak van het zwembad draagt uiteraard bij aan het genot dat u ervaart van uw zwembad.

RVS inloop zwembadtrap voor ingebouwde kunststof zwembad

Een zwembadtrap vergemakkelijkt dus de toegang tot het zwembad en u kunt er weer gemakkelijk uit komen. Heeft u een ingebouwd zwembad van kunststof, dan heeft u als het ware een zwembadladder nodig. Deze soort zwembadtrappen hebben maar één lange zijde met treden en wordt meestal in de grond verankerd of aan de zijwand van het bad. Er is maar één zijde met treden nodig. Om extra stevigheid te bieden is deze soort trap ook verankerd op de rand van het zwembad. Deze trappen zijn vaak van rvs. U kunt ook bij een ingebouwd zwembad van kunststof kiezen voor een ingebouwde zwembadtrap afgewerkt met folie. RVS is hierin goedkoper, maar doet niets minder als het gaat om kwaliteit. Welke trap u het beste vindt voor in uw zwembad, is aan u!

Bouwkundige zwembadtrap

Ook voor een bouwkundig zwembad is een RVS trap zeer geschikt, maar voor een ingebouwd zwembad hoeft u niet te kiezen voor een RVS zwembadtrap, u kunt ook kiezen voor een bouwkundige zwembadtrap. Een bouwkundige zwembadtrap wordt bij het plaatsen van uw zwembad in uw bad gemaakt. U heeft daarin de volgende opties, waar u uit kunt kiezen:

  1. Een aangebouwde inlooptrap van polyester;
  2. Een aangebouwde inlooptrap gemetseld;
  3. Een gemetselde inwendige inlooptrap.

Iedere bouwkundige zwembadtrap wordt afgewerkt met anti-slip folie, zodat het niet spekglad is door water of algengroei. Deze trappen gaan als het ware op in de bodem van het zwembad en daarmee creëert u een zeer luxe uitstraling. Met een hoekinlooptrap kunt u het meest optimaal gebruik maken van de oppervlaktevan het zwembad om te zwemmen, maar u kunt er ook voor kiezen om een trap te laten plaatsen over de hele breedte van het bad. Daarnaast raden we u aan om de trap zo dicht mogelijk bij het terras te plaatsen en aan de korte kant van het zwembad. Welke trap er in uw zwembad moet komen is geheel afhankelijk van uw wensen. Spreek deze dan ook gerust met ons door, dan kunnen we u voorzien van advies en verschillende ontwerpen voor u maken.

RVS Zwembadtrap voor half ingegraven zwembaden

Bij een half ingegraven zwembad moet u denken aan een zwembad in een wellness oord, bijvoorbeeld een hottub of een zwembad met een houten kader. Omdat het zwembad half ingegraven is, is er één lange zijkant nodig met treden en één korte. De trap is verankerd in de grond van het zwembad en aan de zwembadrand. Soms kan een trap voor een inbouwzwembad ook geplaatst worden in een half ingegraven zwembad. Een veel voorkomende zwembadtrap is archimedes.

Ontwerp zwembadtrap

Als u bij Amarque aanklopt om uw droomzwembad te realiseren, dan beginnen we met het bespreken van uw wensen, waarna we een passend ontwerp zullen maken. Daarbij nemen we ook de opties voor een zwembadtrap mee en alle andere zwembadtoebehoren, zoals eventuele attracties, maar ook verlichting of een jetstream om met stroming uw baantjes te kunnen zwemmen. Bij een zwembadtrap zullen we ten eerste veiligheid in acht nemen en vervolgens kijken we hoe we dat toepassen in een prachtig ontwerp. We adviseren u graag over een passende zwembadtrap!

Amarque maakt uw droomzwembad waar

Amarque geeft vorm aan water. Wij ontwerpen en realiseren uw droom als het gaat om een zwembad in de tuin of binnenshuis. U geeft uw wensen aan en wij maken een plan op maat. We komen ook bij u thuis om te kijken wat realistisch is en u hierin te adviseren. Wilt u meer informatie over zwembadbouw of over zwembad toebehoren? Neem dan contact met ons op via 0348-75 22 55 of info@amarque.nl. We staan u graag te woord!

Neem contact met ons op