Wat is een bouwkundig zwembad

Wat is een bouwkundig zwembad

Het bouwen van een zwembad is een hele investering. Dit wilt u dus het liefst in één keer goed doen. Juist daarom is het goed om alle mogelijkheden goed te overwegen, alvorens u een keuze maakt. De meest geplaatste zwembaden zijn van polyester of kunststof. Ook kunt u ervoor kiezen om een bouwkundig zwembad te laten plaatsen. Wellicht heeft u er eerder van gehoord, maar wat is een bouwkundig zwembad precies? Een bouwkundig zwembad kenmerkt zich door het gebruik van gewapend beton. Dit maakt een bouwkundig zwembad waterdicht, afwerking is dus niet per sé nodig.

De voordelen van een bouwkundig zwembad

Welke voordelen heeft een bouwkundig zwembad ten opzicht van een polyester of kunststof exemplaar? Het is logisch dat u zich dit afvraagt. We noemden al dat een bouwkundig zwembad zich kenmerkt door de vervaardiging uit gewapend beton. Dit geeft u de mogelijkheid om het in alle vormen en maten op te bouwen die u wenst. Dit zorgt ervoor dat u dit zwembad precies kunt laten vormgeven zoals u het voor zich ziet. Zeker wanneer uw locatie zich niet direct leent voor een standaard vorm, is het een goed alternatief. Een bouwkundig zwembad geeft u dus onbeperkte mogelijkheden wat betreft de vorm. Een ander voordeel is dat een bouwkundig zwembad op het gebied van kleuren veel variatie biedt. Tevens bestaat een bouwkundig zwembad uit een duurzame constructie. De isolatiemogelijkheden zijn beter en er komt geen osmose vrij. Ook voor locaties met een hoog waterpeil is een bouwkundig zwembad een goede oplossing. Tot slot kan een bouwkundig zwembad temperaturen aan van boven de 28 graden. Bent u van plan een overloopbad te laten plaatsen? Kies dan zeker voor een bouwkundig zwembad. Het geeft u namelijk, anders dan de standaard zwembaden baden, volop mogelijkheden voor de vormgeving.

Meer over Amarque

U weet nu wat de voordelen zijn van uw keuze voor een bouwkundig zwembad. Ook de keuze voor de leverancier van dit zwembad is iets om goed over na te denken. Wij raden aan om de mogelijkheden bij Amarque eens te bekijken. Hier komt u namelijk stapsgewijs tot het zwembad dat het best bij u past. Dit begint met de inventarisatie en het advies op basis van uw wensen. Aan de hand hiervan maken de specialisten een passende offerte voor u. Is deze offerte naar wens? Dan gaan de experts voor u aan de slag. De ervaring leert dat u al na zes weken de eerste baantjes kunt trekken in uw eigen bouwkundige zwembad. En daarna? Dan ontzorgt Amarque u bij het onderhoud van uw zwembad. Zo weet u zeker dat u jarenlang van uw zwembad kunt genieten, zonder er omkijken naar te hebben. Wel zo’n fijn idee, toch? Bekijk ook zeker eens de voorbeelden van bouwkundige zwembaden op de website van Amarque om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden.