Wat kost een bouwkundig zwembad?

Wat kost een bouwkundig zwembad?

Het is een vraag die als een van de eerste bij u opkomt, wanneer u inspiratie opdoet voor de aanleg van uw zwembad. Een zwembad in uw eigen tuin kan namelijk een hele investering zijn, die u vanzelfsprekend het liefst in één keer goed wilt doen. Een richtprijs voor de aanleg van een standaard zwembad ligt tussen de 22.000 en 29.000 euro, echter de mogelijkheden zijn natuurlijk oneindig. Ook ligt het maar net aan de afmetingen van het zwembad dat u voor ogen heeft.

Hieruit bestaat het kostenplaatje van een zwembad

Vanzelfsprekend wilt u graag weten hoe het kostenplaatje voor een zwembad is opgebouwd. Dit bestaat onder andere uit de basiskosten voor het grondwerk, een bouwkundig zwembad en de filterinstallatie. Andere onderdelen zijn de binnen afwerking, de zwembadtrap, eventuele afdekking en onderwaterverlichting. Eventuele optionele onderdelen zijn bijvoorbeeld automatische waterbehandeling. Kortom, u maakt het zo uitgebreid als u zelf wilt.

Welke afwerking kiest u voor uw bouwkundig zwembad?

Net als bij een standaard zwembad, geldt voor een bouwkundig zwembad dat u het zo duur kunt maken als u zelf wilt. De basiskosten voor een bouwkundig zwembad liggen tussen de tienduizend en twintigduizend euro. Daarnaast ligt het totale kostenplaatje helemaal aan de extra opties die u er zelf bij kiest. Een bouwkundig zwembad heeft namelijk geen afwerking nodig, doordat het materiaal uit zichzelf al waterdicht is. Vanzelfsprekend kunt u ervoor kiezen om uw zwembad toch te voorzien van de nodige afwerking. Dit doet u om de uitstraling te optimaliseren. Afwerking die vaak gekozen wordt is bijvoorbeeld foliebekleding. Zwembadfolies zijn er in de meest uiteenlopende varianten. U heeft dus volop keuze uit de dikte, de kleur en het dessin van de folie. Alle folies zijn waterdicht en vorstbestendig. Gewapende zwembadfolie is nog sterker en heeft minder snel plooien. Andere afwerking voor uw bouwkundig zwembad zijn er bijvoorbeeld in de vorm van tegels, mozaïek, kunststof coating of RVS. Ook de rand van het zwembad kunt u precies zo afwerken als u voor ogen hebt. Het is maar net welke uitstraling u in uw zwembad wilt creëren en wat past bij de rest van uw woonomgeving.

Neem vrijblijvend contact op

Wij begrijpen dat u niet zomaar in het diepe duikt. Een zwembad bouwen is iets waar u het liefst maar één keer in investeert. Het moet dan wel direct goed zijn. Om zeker te zijn van uw plannen, kunt u daarom te allen tijde contact opnemen met adviseurs. Bijvoorbeeld van Amarque. Deze specialist levert al jaren zwembaden in alle soorten en maten. Van luxe binnen- en buitenbaden tot poolhouses, sauna’s en whirlpools. U kunt uitgaan van kwalitatieve en exclusieve ontwerpen. Contact opnemen kan via mail of telefonisch.