Biopool

Natuurlijke zwembaden: Biopool

Vandaag de dag krijgen wij steeds vaker de vraag naar een zo natuurlijk mogelijk zwembad. Niet alleen qua uitstraling, maar ook op het gebied van filtering en waterbehandeling. Geen of minimaal gebruik van chemicaliën. De optie van een zwemvijver is vaak al bekeken, maar de beplanting die daar dan bij komt kijken maakt een zwemvijver voor sommige mensen minder aantrekkelijk. Geen probleem, dan komen we uit op een biopool. Dit is een zwembad met kraakhelder zwemwater zonder desinfectie met behulp van chemicaliën.

Wat is nou een biopool?

Een biopool is een zwembad net zoals elk ander zwembad, alleen heeft een biopool een ecologisch vriendelijk filter- en waterbehandelingssysteem. Er worden geen chemicaliën toegevoegd. Dit is heel prettig, zeker als men last heeft van eczeem of andere huidproblemen. Zuiverende planten zoals bij een zwemvijver zijn niet nodig.

Ecologische filtratie

Duurzame manier van filteren door optimaal gebruik van water, energie en waterbehandelingsmiddelen. Milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Waterbehandeling biopool

Ontsmetting op basis van UV-C en algenbestrijding, gebaseerd op fosfaatverwijderaars en het gebruik van vloeibare nuttige bacteriën. Deze bacteriën verwijderen het meeste organisch afval uit het water. Dit systeem is 100% biologisch, er worden geen chemicaliën gebruikt.

Natuurlijke uitstraling biopool

Bij de keuze voor een zwembad met een biopool filtersysteem kiest men veelal voor een antracietkleurig zwembad. Een antracietkleurig zwembad geeft het water een mooie diepblauwe kleur, welke dichtbij de look van een vijver komt. Bij de keuze voor een bouwkundig zwembad kan er ook gekozen worden voor waterdicht beton. Ook dit geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Het water zal door het filtersysteem en de waterbehandeling kraakhelder zijn.

Voordelen van een biopool

  • Zwemmen in kraakhelder water
  • Geen gebruik van chemicaliën
  • Waterbesparend door filter met blower
  • Beplanting t.b.v. de waterzuivering is niet nodig
  • Volledig te realiseren naar uw wens

Nadelen van een biopool

  • Het onderhoud vraagt meer tijd dan bij een standaard systeem
  • Het biopoolsysteem is duurder in aanschaf dan een standaard systeem

Biopools zijn populair. Men wil tegenwoordig zo min mogelijk met chemicaliën werken, maar niet tussen de plantjes en beestjes zwemmen. Bent u op zoek naar een natuurlijke zwemervaring en wilt u daarbij advies met betrekking tot de ruimte in uw tuin en de invulling van het zwembad? Neem u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Neem contact met ons op