ZWEMVIJVER

Zwemvijver

Bent u op zoek naar een zwembad die past in uw natuurlijke tuin? Dan is een vierkant zwembad ineens een doorn in het oog. Houd de natuurlijke look in uw tuin door te kiezen voor een zwemvijver. Deze zwembaden hebben vaak een vrije vorm. Wat is een zwemvijver precies? We leggen het u hieronder uit.

Natuurlijke vormen

Een zwemvijver is een zwembad met een vrije vorm. U hoeft niet bang te zijn dat er vissen in zwemmen. Wel is het een zwembad dat opgaat in de natuur in uw tuin. Bij Amarque kunt u de zwemvijver geheel naar eigen wens vormgeven.

Kouder water

Een zwemvijver wordt uitgevoerd met zwarte foliebedekking. Afdekking van een zwemvijver is meestal niet mogelijk, waardoor het water wat kouder is dan in een regulier zwembad. Een zwemvijver is wel te verwarmen via externe verwarming of waterpompen of u wacht tot het water weer wat opgewarmd is door de warmere dagen. Het is daarom raadzaam om het zwembad niet op een schaduwrijke plek te plaatsen. Gebruikt u de zwemvijver niet, dan is het zwembad nog steeds een plaatje om te zien.

Zwemvijver aanleggen

Een zwemvijver aanleggen is complexer dan bij een standaard zwembad. U heeft namelijk te maken met graafwerk, een dikke betonnen plaat. Hoe dieper het zwembad, hoe meer druk de bodem op moet vangen, houd daar dus rekening mee in de prijs. Het is lastig om een vaste prijs te noemen. We hebben te maken met verschillende groottes, u kunt kiezen uit verschillende soorten lampjes, verschillende afdekkingen, afwerkingen en materialen. Wel raden we u aan om te gaan voor kwaliteit.

Onderhoud zwemvijver

In een natuurlijke tuin is het niet ondenkbaar dat er veel blad in het zwembad dwarrelt, dat er beestjes in het water belanden en dat er wat zand opwaait en in het water terechtkomt. Hiervoor is filtratie nodig om wel fijn in het water te kunnen blijven zwemmen. Meestal wordt er gekozen voor een zandfilter, gecombineerd met een circulatiepomp. We raden u aan om gedurende het zwemseizoen enkele onderhoudshandelingen uit te voeren, zoals het controleren van de waterkwaliteit, het reinigen van de pomp en het reinigen van het water met een schepnet. U kunt bij Amarque ook een onderhoudscontract afsluiten, zodat we u de zorg uit handen nemen.

Advies over zwemvijvers

Bent u er uit dat u een zwemvijver wil? Of wil u eerst advies? We inventariseren eerst waar uw zwembad moet komen en wat voor tuin u heeft en wat uw wensen en eisen zijn. Onze adviseurs denken vervolgens graag met u mee wat mooi zou staan en wat bij u past. We geven een passend advies en vervolgend leggen we u een offerte voor. Bij akkoord zorgen we voor een totaaloplossing inclusief tuinrenovatie en als laatste kunnen we een onderhoudscontract opstellen om optimaal van uw zwembad te kunnen blijven genieten.

 

Neem contact met ons op