Het hele jaar door plezier van uw zwembad

Het hele jaar door plezier van uw zwembad

Of u nu kiest voor een binnen- of buitenbad: U kunt het hele jaar door blijven zwemmen. Dat hoeft geen Wim Hof praktijken op te leveren met ijswater, het bad kan gewoon verwarmd worden natuurlijk. Nu kan dit een behoorlijke energierekening met zich meebrengen maar hier is een oplossing voor: Een overkapping op uw zwembad. Mocht u toch interesse krijgen in de Wim Hof methode kunt u de verwarming altijd nog uitschakelen.

Winterklaar

In onze vorige blog las u al hoe u uw buitenzwembad winterklaar maakt. Hierin werd al genoemd dat u kunt kiezen voor een actieve of een passieve overwintering, afhankelijk van uw zwembad. Wanneer u kiest voor een actieve overwintering blijft u het water filteren. Wilt u blijven zwemmen in de winter? Dan moet het water natuurlijk warm zijn. Hiervoor blijven behalve het filtersysteem ook het verwarmingssysteem actief. Zonnecollectoren blijven niet actief aangezien de zon te weinig kracht heeft in de winter om het water nog te verwarmen. Of uw warmtepomp wel geschikt is als winterverwarming zal bekeken moeten worden, echter de meeste warmtepompen zijn niet geschikt voor gebruik in de winter en zal in dat geval ook afgesloten worden. Tegenwoordig zijn er ook super efficiënte inverter warmtepompen op de markt. Deze hebben een dusdanig hoog rendement dat deze wel als winterverwarming actief kunnen zijn. Uiteraard is ook de traditionele methode middels een warmtewisselaar en cv-ketel ook nog een uitstekende mogelijkheid.

Nu kunt u de bladeren die met de herfst in het zwemwater vallen natuurlijk met de hand eruit vissen en vuil kan deels door een robot stofzuiger opgezogen worden. Maar een overkapping is een uitstekende oplossing voor de wens van een niet seizoensgebonden zwembad. Wanneer deze dicht is, wordt de warmte niet alleen beter vastgehouden en kost het verwarmen van het water minder energie. Een overkapping helpt het buiten houden van blad en viezigheid waardoor u minder werk heeft aan uw zwembad en meer kunt genieten.

Seizoensgebonden

U sluit de overkapping in de winter en schuift deze weer open in de zomer. Zo zwemt u als het ware binnen in de winter en bent u lekker buiten in de zomer. Maar ook een flinke zomerse bui hoeft u niet uit uw zwembad te weren, met hetzelfde gemak sluit u het bad weer. De overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, afhankelijk van de afmetingen van uw zwembad en uw eigen wensen en voorkeuren. U kunt ook kiezen voor extra accessoires waardoor uw zwembad echt de sfeer van een verblijf krijgt. Amarque denkt actief met u mee in de vele mogelijkheden!

Genieten, het hele jaar door

Doordat u de overkapping aanpast aan de zomer of de winter kunt u het gehele jaar door blijven genieten van uw zwembad. Wel is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Zwembaden hebben doorgaans een of twee onderhoudsbeurten nodig; de zomer- en winterbeurt.

Een wat meer geavanceerd zwembad heeft soms ook tussentijds klein onderhoud nodig. Voor onderhoudscontracten inventariseren wij eerst wat uw wensen zijn om u zo goed mogelijk te helpen. Dan hoeft u alleen maar te genieten van uw zwembad, zowel in de zomer, als in de winter!

Heeft het artikel uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een overkapping? Neem dan contact op met Amarque via het contactformulier.