Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?

De winter staat natuurlijk weer voor de deur, maar wat doet u dan met uw zwembad? Het is belangrijk om uw zwembad in een goede staat achter te laten, zodat het goed de winter door komt. Maar wat moet u dan precies doen? Wij leggen u hier meer uit over het winterklaar maken van uw zwembad, zodat u in ieder geval goed voorbereid bent en u in de lente sneller klaar bent met het gereed maken van uw zwembad.

Het schoonmaken van het water

Allereerst is het belangrijk dat u het zwembadwater goed schoonmaakt. In een ander blog vertellen wij precies hoe u dit kunt doen. Gebruik dus uw filterpomp en voeg wat chloor toe aan het water, zodat het goed gereinigd wordt. Wanneer u dit water gereinigd heeft, kunt u doorgaan met het leegpompen van het zwembad. Het zwembad hoeft niet helemaal leeg, maar een gedeelte is al goed. Dit heeft te maken met de voorkomende vorst in de winter, waardoor eventuele inbouwdelen kapot kunnen gaan. Daarom is het van belang om het water weg te laten lopen tot onder deze inbouwdelen.

Loskoppelen en zuiveren

Zodra het water weggelopen is kunt u alle koppelingen los maken. Alle o-ringen kunt u verwijderen en goed apart bewaren. Daarnaast is het handig dat alles goed droog is. Geen laagje water in de leidingen laten staan, want dit bevriest natuurlijk ook. Heeft u dit allemaal al geregeld? Plaats dan nu in het zwembad nog een winterdrijver. Hierdoor kan het water wel bevriezen maar wordt er verder geen schade aangericht. Naast de winterdrijver mag ook de wintervloeistof niet vergeten worden. Het water blijft daardoor zuiver en helder tijdens de winter.

Meer tips nodig?

Wanneer u al deze stappen langs gelopen heeft, is het tijd voor het afdekzeil. Plaats dit over het zwembad zodat het goed beschermd blijft. Heeft u vragen over het winterklaar maken van uw zwembad? Raadpleeg dan eens onze klantenservice, want wij vertellen u er graag meer over!