Hoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Hoe werkt een zwembadwarmtepomp?

Een eigen zwembad in de tuin is natuurlijk erg fijn. Vooral in de zomer zult u hier veel profijt van hebben. Even in het water plonsen op een warme zomeravond of een middagje heerlijk genieten in de zon. Daarnaast komt er helaas nog best veel kijken bij het onderhouden van het zwembad. Het water moet natuurlijk gereinigd worden en het zwembad moet schoon blijven. Er wordt ook veel energie verbruikt, wat zorgt voor hoge kosten. Maar wat kunt u hier nou aan doen? U leest het hier.

Een goed verwarmd zwembad

Een warmtepomp zorgt voor gratis energie en levert ook nog eens een goede waterzuivering. Daarbij is het natuurlijk fijn als het water in uw zwembad goed verwarmd is. Een zwembadwaterpomp genereert echter geen warmte, maar zorgt wel voor warmer zwemwater. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van warmte lucht, dat bijvoorbeeld is opgevangen door de zon.

Wanneer gebruikt u een zwembadwaterpomp?

Wist u al dat u een zwembadwarmtepomp al kunt gebruiken bij een buitentemperatuur van 15 graden Celsius? Het is altijd belangrijk om het zwembad goed af te dekken om de warmte van het water goed te bewaren. Doet u dit niet, dan koelt het water snel weer af en moet de warmtepomp daarna weer harder zijn werk doen, wat weer meer energie kost. Let dus goed op hoe u te werk gaat met deze pomp, want dat kan aanzienlijk schelen in kosten.

Meer informatie nodig?

Heeft u vragen over een zwembadwarmtepomp en bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen ons assortiment? Wij kunnen u meer vertellen over de zwembadwarmtepomp en u daarbij voorzien van een passend advies voor uw zwembad. Er zijn namelijk verschillende zwembadwaterpompen, dus het is belangrijk dat u de juiste pomp aanschaft voor uw situatie. Onze klantenservice staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.