Zwembadtrends 2023

Zwembadtrends 2023

Antracietkleurige zwembaden zijn 2023 (deels 2022 al) favoriet. Er zijn verschillende redenen waarom antracietkleurige zwembaden zo populair zijn geworden. Wij leggen graag uit waarom een ​​antraciet zwembad een goede keuze is.

Mooi allternatief voor een zwemvijver

Zwemvijvers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Waarom? Omdat deze vaak zo mooi opgaat in de natuur en de omgeving. Wat vaak wel een nadeel is met een zwemvijver is dat deze nooit zo helder oogt als een zwembad en dat er altijd plantjes en beestjes aanwezig zijn. Ook is het verwarmen van een zwemvijver lastig zonder de planten en dieren in een moeilijk parket te brengen. Vandaar dat een antracietkleurig zwembad een mooi alternatief is, aangezien deze wel de uitstraling geeft van een zwemvijver en ook mooi opgaat in de natuur.

Combineren

De kleur antraciet is ook een fijne kleur om mee te combineren. Antraciet is een neutrale kleur die goed samengaat met verschillende materialen en kleuren. Zo kan de combinatie met moderne materialen als beton en staal zorgen voor een strakke uitstraling. Want wat meer warmte creëren gaat antraciet ook goed samen met hout en steen. Zo past een antracietkleurig zwembad als snel in ieders tuinontwerp.

Omgeving

Als men kiest voor een blauw of lichtgrijs zwembad valt deze meer op in de omgeving. Deze keuze wordt veelal gemaakt als men echt een traditioneel zwembad wil. Een antracietkleurig zwembad gaat door de “vijverlook” mooi op in de omgeving. Soms kan dit doorslaggevend zijn, omdat het zwembad geen dominante rol hoeft te spelen in de totale tuin. Ze willen niet dat hun zwembad hun tuin domineert. Bovendien geeft het antracietkleurige water een ontspannend gevoel, waardoor een meer rustgevende sfeer ontstaat. Dit is vooral belangrijk als u het zwembad wilt gebruiken om te ontspannen in de tuin.

Design en architectuur

Antracietkleurige zwembaden hebben een mooie, strakke uitstraling die goed past bij de hedendaagse architectuur en designstijl. Tegenwoordig werken architecten veel met strakke, vloeiende lijnen, waardoor een antracietkleurig zwembad mooi in het gehele ontwerp past.
Stijlvol en modern.

Verwarmen

Antracietkleurige zwembaden hebben door de donkere kleur ook als groot voordeel dat ze de warmte van de zon beter vasthouden dan lichtgekleurde zwembaden. De donkere kleur van het zwembad zorgt ervoor dat het meer zonlicht opvangt en vasthoudt, waardoor het water sneller opwarmt. Dit betekent dat u minder energie hoeft te gebruiken om het water te verwarmen.

Advies

Mocht u verder advies nodig hebben, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag!